Odd opp på bronseplass etter knallsterk oppvisning på Aspmyra

Samuelsen scoret igjen.

Bodø/Glimt - Odd 0-3 (0-0):

BODØ (Dagbladet): I hovedrollen nok en gang: Jone Samuelsen, som feiret 30-årsdagen litt på etterskudd - med å sette nok et langskudd i mål.

Betydningen av Samuelsens sjette seriemål for året kan knapt nok overvurderes:

Matchen stod og vippet på 0-0 i go'været på Aspmyra, da den skallede midtbanespilleren plukket opp returen etter at Håvard Storbæk hadde skutt i stolpen på bortimot blank goal.

I kjent stil trakk han seg forbi en mostander, og dro til fra drøyt 20 meter. Som ved en rekke anledninger før i år, snek ballen seg i mål, nede ved lengste stolpe.

Målfarlig Jone Samuelsen er dermed oppe i seks seriemål. Han har kun tre mann foran seg på toppscorerlisten - Vålerengas Vidar Ørn Kjartansson (13), Moldes Mohammad Elyionoussi (9) og Haugesunds Christian Grytkjær (7). Disse er alle spisser.

Også de som deler fjerdeplassen med Samuelsen holder til lenger frem på banen. Hvilket gjør Odds løps- og skuddmaskin til den mestscorende midtbanespilleren i Tippeligaen.

Han er også den Odd-spilleren som har flest målgivende pasninger.

Det har vært litt av en sesong for «the late bloomer». Jone Samuelsen ble betraktet som et megatalent i starten av karrieren, både i Haugesund og Viking. Men det er i Odd han virkelig har blomstret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SCORET IGJEN: Jone Samuelsen scoret igjen i dag. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Jone Samuelsen scoret igjen i dag. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer

Og belønningen kom rett før VM, da Samuelsen fikk sin debut på det norske landslaget. Nå tror mange at han kan bli en sentral brikke i landslagets forsøk på å kvalifisere seg til EM i 2016.

Godt Odd Odd overbeviste stort i andre omgangs siste halvdel. Før dette kunne kampen vippet begge veier. Men så kom Jone Samuelsen med den forløsende scoringen - og deretter var det bare Odd.

Elba Rashani ga 2-0 etter en grov feil i Glimt-forsvaret. Så serverte Rashani til Ole Jørgen Halvorsen som fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Et sterkt skadepreget Bodø/Glimt lå lavt og kontret myer. Det kunne svart seg, men da Odd fikk 1-0 var løpet kjørt.

Etter 73 minutter fikk Patrick Berg - sønn av Ørjan Berg - sin debut for Glimt, i en alder av 16 år.

Dermed er en ny generasjon Berg i gang for Glimt. Patrick er også barnebarn av legenden Harald «Dutte» Berg.