Odd overlegne i sommervarmen

Lekte med Sandefjord.

(Dagbladet.no): Odd - Sandefjord 4-0 (1-0).

Etter den overraskende seieren mot Start sist kunne Odd med seier hjemme mot Sandefjord endelig ta seg opp fra jumboplassen i tippeligaen. Laget åpnet forsiktig, og skapte ikke allverden. Men etterhvert var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende.

Ballsikre

De hvitkledde fra Skien hadde ballen desidert mest, men som ved flere anledninger før i år stoppet det ofte opp når det nærmet seg motstanderens 16-meter. Men etter at Gulsvik og Dale begge hadde hatt ålreite muligheter kom uttellinga.

Et frispark langt inn i Sandefjords målgård ble bare halvklarert av en forsvarer. I returrommet ventet Jacob Sørensen, som fikk en enkel oppgave med å legge ballen i hjørnet bak en feilplassert Espen Bugge Pettersen i gjestenes mål.

Samme Sørensen hadde en god mulighet til å doble ledelsen like etterpå, kun et tigersprang av Bugge Pettersen hindret scoring. Dermed gikk langene til pause med 1-0, etter en omgang der gjestene ikke skapte én eneste farlighet.

- Jeg har ikke sett maken. Dette er den dårligste kampen jeg har sett av Sandefjord i min tid som trener, uttalte en sint SF-trener Tor Thodsen til NTB etter kampen.

- Vi ville tapt ned fire eller fem mål mot samtlige lag i hele Norge. Jeg er ufattelig misfornøyd.

GLADE GUTTER: Tarjei Dale (midten) gratuleres etter å ha satt inn 3-0 mot Sandefjord. Foto: Birte Ulveseth/Scanpix
GLADE GUTTER: Tarjei Dale (midten) gratuleres etter å ha satt inn 3-0 mot Sandefjord. Foto: Birte Ulveseth/Scanpix Vis mer

Kremmerhus

Sandefjord virket friske i innledninga på kampens andre halvdel, men etter kort tid var Odd tilbake i førersetet. Ballen gikk hurtig fra spiller til spiller, og da fem minutter var spilt av omgangen da Tarjei Dale økte til 2-0. Men det var mer i vente fra den unge angriperen bare seks minutter seinere.

Dale mottok ballen på 18 meter med mann i ryggen. Et par overstegsfinter sendte oppasseren på tribunen, og avslutninga gikk nydelig opp i nettaket.

Dette var Tarjei Dales to første scoringer i Tippeligaen 2007.

Parademarsj

Resten av omgangen virket ikke Sandefjord interesserte i å prøve engang, og Odd - med nevnte Dale, Sørensen og Espen Ruud i spissen - dro fram den ene finessen etter den andre. Spesielt sistnevnte hadde flere gode avslutningsforsøk mot gjestenes mål.

Unggutten Marius Enger ble satt inn mot slutten, og unggutten hadde ikke vært på banen ett minutt engang før han alene med keeper burde sørget for nettsus. Men en siste scoring skulle det bli før hjemmepublikumet forlot Skagerak arena.

Jacob Sørensen ble spilt gjennom, rundet en utrusende Bugge Pettersen, og satte ballen enkelt inn i de tomme nettmaskene.

- Vi har hatt fine tendenser de siste to-tre ukene, smilte en glad Odd-trener Arne Sandstø.

- Vi er fortsatt en bunnlag, men det vi nå presterer er en klar forbedring fra tidligere.

Dermed er Sandefjord plassert nederst på tabellen. I tillegg må laget unnvære Adriano Munoz og Tommy Knarvik - som begge fikk sesongens tredje gule - i neste kamp.