<strong>BESTE:</strong>  Morten P. mener Odd er Norges når de er på sitt beste - inntill videre. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
BESTE: Morten P. mener Odd er Norges når de er på sitt beste - inntill videre. Foto: Anders Hoven / Digitalsport Vis mer

Odd på sitt beste er inntil videre Norges beste

Det var ikke det mye omtalte telemarkskomplekset som felte Molde i Skien. Det var et meget godt fotballag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): De visste om det, de planla for det, men de klarte ikke å håndtere det.

GRUNN: Når gode ideer og en innøvd og modig spillestil utføres med presisjon og som tenkt på taktikktavla er det bortimot umulig å finne mottrekk. Og det var det som skjedde da Odd skrudde på et par knepp til etter pause og gjorde en god førsteomgang til en fantastisk start på den andre.

Da selv ikke Vegard Forren klarte å rydde unna lenger var Odd-scoringene nødt til å komme.

DOBLING PÅ KANTENE, en-mot-en-ferdigheter gode nok til å dra av forsvarspilleren for å kunne sette opp det drepende innlegget og tre eller fire mann med fullt trøkk inn i motstanderens straffefelt. Så enkelt kan det være å score mål når du har det og gjør det med flid. Og enda bedre blir det når de som skal foredle det som crosses inn fra kantene gir ett hundre prosent uten hensyn til egen helse og utseende.

Når Odd kommer som i går er de bortimot ustoppelige i Tippeligaen.

MOLDE SKULLE KONTRE på Odds etablerte trøkk og bruke backene til å plage hjemmelaget med konstante raid ned begge flankene. Martin Linnes til høyre og Per Egil Flo til venstre utførte den jobben eksemplarisk og skapte fem av Moldes åtte målsjanser.

For det blir ikke bare litt farlig når Moldes sidebacker angriper sine rom og finner medspillere med presise innlegg.

Hadde Molde hatt en giftig spiss i Skien ville Odd fått enda tøffere kamp om poengene.

6-8 I SJANSER og 2-1 som resultat forteller at denne kampen kunne gått begge veier. Odd hadde ballen mye. Molde hadde — bortsett fra det tunge kvarteret i begynnelsen av andre omgang — mye bra å by på de også. Og da Daniel Berg Hestad (38) ga Molde ledelsen (innlegg Per Egil Flo) etter først å ha blitt nektet på Odds målstrek av Frode Johnsen (40), var døra åpnet for enda flere kontringsmuligheter.

Det handlet egentlig bare om hvem backene ville finne med all sin offensive vilje og krativitet.

FOR ODD HANDLET det om at førsteomgangens mørning av Molde-forsvaret etter hvert skulle bryte ned gjestene og sørge for at de kom ut av posisjoner og på etterskudd. Da det som var bra trøkk før pause ble enda bedre, og hjemmelaget begynte å presse med fire mann, kom de små sprekkene som sakte men sikkert og til slutt åpner et forsvar. Og du kan holde på til du får skjegg med å si at du skulle gjort bedre en mot en ute på kantene og plukket opp løp og markert bedre på innlegg inn i boksen.

Men noen ganger er det du skal forsvare deg mot så tungt og bra at det egentlig bare er å rekke opp hendene mot overmakta.

Det var det som skjedde da Elbasan Rashani scoret 1-1 på den lengste stolpen etter en cross fra Lars-Kristian Eriksen ute til høyre.
 
Og akkurat det samme som skjedde da Jone Samuelsen var der og vant kampen på Håvard Storbæks innlegg fra samme posisjon.

DAG EILEV FAGERMO sa nei til U21-landslaget fordi han har stor tro på Odd 2014. Og da mener jeg ordentlig tro. Veldig god tro. Og det skjønner jeg godt. Ikke bare fordi han har en strøken og dynamisk oppstilling når alle er friske, men fordi benken etter hvert er blitt så bra at han godt kan tåle sjukdom og skader også.

Uten at det går ut over formen eller fasongen.

Og da er jeg tilbake ved det som fikk oss til å tippe Odd bak Rosenborg, Molde, Viking og Strømsgodset på årets tabelltips. Et lag som synes å være så homogent, solid og samkjørt at det fort kan bli årets Haugesund. Og akkurat ja - de ble nummer tre forrige sesong.

Inntil videre stopper vi der.     

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer