HETT:  Odd trener Dag-Eilev Fagermo ble skjelt ut da han forlot Nadderud stadion i går kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
HETT: Odd trener Dag-Eilev Fagermo ble skjelt ut da han forlot Nadderud stadion i går kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Odd rapporterer Stabæk: - Vår trener var utrygg. Sånn skal det ikke være

- Uholdbart.

(Dagbladet): Den opphetede situasjonen etter kampen mellom Stabæk og Odd i går får etterspill. På vei ut av stadion sto Stabæk-fans og ventet på Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. De hånet ham på det groveste.

- Vi har meddelt Stabæk at vi ikke var fornøyd med sikkerheten. Vi kommer til å si det samme til Norges Fotballforbund i løpet av dagen, sier Odd-direktør Einar Håndlykken til Dagbladet.

- Hater, hater, hater Fagermo, skrek fansen, som hadde møtt opp i et antall av 20-30 stykker utenfor Nadderud stadion. Foranledningen skal ha vært det som skjedde inne på stadion etter kampen. Supporterne fortvilte etter 1-2-tapet. Samtidig opplevde de angivelig at Fagermo jublet mot dem, noe som opplevdes som en provokasjon.

Etter kampen tok de oppstilling ved spillerbussen til Odd. Der eskalerte det i rabiate scener.

Ubehagelig - Det var en ubehagelig situasjon. Vår trener var utrygg på vei ut av stadion. Sånn skal det ikke være, sier Håndlykken.

- De kom med hånende og negative kommentarer. Det er uholdbart at de bare sto to meter fra bussen vår.

- Hva ønsker dere å oppnå ved å rapportere Stabæk?

- At sikkerheten blir bedre i framtida. Det er det arrangørklubbens ansvar å sørge for. Enten må de fjerne supporterne sine, eller så må de flytte dem lenger vekk. De kan ikke stå helt oppi vår buss og rope hånende kommentarer.

Null forståelse Håndlykken sier at situasjonen også var ubehagelig for Olivier Occean. Han har null forståelse for Stabæk-supporternes oppførsel.

- Du skjønner ikke at de kan ha oppfattet Fagermo som provoserende?

- At de skal ha følt seg forulempet, er helt meningsløst. Dag-Eilev fikk masse hån hele veien, og ble vist fingeren til. At han jubler mot dem, skal ikke være grunnlag for å oppføre seg som apekatter.

- Det er ikke sånn det skal være i fotballen. Jeg har personlig ikke vært borti noe liknende. Fotball skal være forbrødring og vennskap. Selv kom vi rett fra 7-2-tap mot Borussia Dortmund. Våre supportere sto igjen og klappet - og fikk selv applaus tilbake.

Uforstående Styreleder Maria Meidell Borgersen i Stabæk Support sier at hun ikke skjønner hvorfor Odd tar saken videre til Norges Fotballforbund.

- Supporterne skal oppføre seg når de står på feltet sitt inne på stadion. Hva som skjer utenfor, er vanskelig å kontrollere. Men Fagermo provoserte med oppførselen sin. Du rister ikke på rumpa foran en sulten bjørn. Man provoserer ikke supportere etterpå når det er snakk om gullkamp.

Meidell Borgersen fortsetter:

- Fagermo kan ta kontakt med oss framfor at saken blir tatt videre til Norges Fotballforbund. Dette er en sak vi kan gjøre opp oss imellom.

- Ingen risikosupportere - Truet dere ham på livet?

- Nei, vi har aldri truet ham på livet. Stabæk har ingen risikosupportere. Vi mener dette er en ikke-sak for Norges Fotballforbund. Fagermo provoserte, vi ble provosert - og som trener må du ha litt tykkere hud. Kanskje traff vi noe sårt, men han kan ikke ta det personlig.

Meidell Borgersen understreker at hun ikke selv var på kampen, men at hun har fått rapporter.

Med tapet ligger Stabæk åtte poeng bak Rosenborg. Lagene møtes på Lerkendal 13. september.

MISFORNØYD MED STABÆK-SUPPORTERNE:  Odd-direktør Einar Håndlykken. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
MISFORNØYD MED STABÆK-SUPPORTERNE: Odd-direktør Einar Håndlykken. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer