Odd reddet av gammel dansk

ULLEVAAL (Dagbladet): Odd- Viking 2- 1 (e.e.o). Her jubler danske Christian Flindt Bjerg (26) i dobbel lykke: Han er matchvinner for Odd. I samme slengen fikk han en herlig revansj over Viking som vraket ham.

Sympatiske Christian Flindt Bjerg var så elsket i Stavanger at Viking-fansen tilbød å betale lønna hans for at han skulle få bli.

Men klubbledelsen sa nei.

I går ble de minnet om den offensive midtbanespillerens nese for scoringer:

Flindt Bjerg kom inn som innbytter ett minutt før slutt i første ekstraomgang. Og scoret seiersmålet i det første minuttet av andre.

Tor Gunnar Johnsen - en annen Odd-innbytter - nikket et innlegg fra finske Sami Mahlio ned på føttene til Flindt Bjerg, som satte ballen opp i nettaket.

Guds vilje?

- Det gjelder å ta vare på de sjansene som kommer. Og dette var den ene som kom, sier Christian Flindt Bjerg om fulltrefferen og sitt livs største øyeblikk som fotballspiller.

For dansken ble det en knallavslutning på det som for ham personlig har vært en frustrerende sesong - med mye benkesliting.

- Når sesongen ender så herlig for meg så tyder det på at det kanskje finnes en der oppe som syntes jeg fortjente å avgjøre dette her, sier Flindt Bjerg - som også er historisk som første danske som vinner den norske cupen.

Scoret for pappa

Etterpå dedikerte han scoringen til pappa Ove - som sliter i motgang som trener for den østerrikske klubben Bregenz - hvor Jan Ove Pedersen spiller.

- Fotball er ikke alltid enkelt. Håper denne scoringen også gir pappa litt oppmuntring, sier Flindt Bjerg - som påstår at han ikke ville blitt veldig lei seg om Viking hadde vunnet cupfinalen.

- Jeg har fortsatt mange kamerater i Stavanger og fansen der var fantastisk mot meg, selv om ikke klubbledelsen var det. Men slik er fotballen, du kan ikke bestemme hvem du skal møte. Vi må gå for å vinne, uansett motstander.

Savner tillit

Flindt Bjerg har to år igjen med Odd. Men vil bruke den nærmeste tida til å få et ærlig svar på om han vil bli satset på i Skien-klubben.

- Jeg er ikke interessert i en ny sesong med lite spilletid. Det er jeg for ung og ambisiøs til.

Han har ikke andre konkrete tilbud pr. i dag.

- Hva med å spille under pappa i Bregenz?

- Nei, nei. Far/sønn funker kanskje i Barcelona, men ikke i Bregenz... Aller helst ønsker han å bli værende i Odd.

<B>SEIERSMÅLET:</B> Odd-innbytter Christian Flindt Bjerg, som setter inn seiersmålet i andre ekstraomgang.