Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd rundspilt av laget som ikke har noen liga å spille i

En 16-åring med innhopp på venstrebacken er Odd-trener Dag-Eilev Fagermos beholdning etter årets første treningskamp. Alle andre fikk kjørt seg.

LYSPUNKT: John Kitolano kom inn på venstrebacken til Odd og 16-åringen fikk vist seg fram. Foto: Anders Hoven, Digitalsport
LYSPUNKT: John Kitolano kom inn på venstrebacken til Odd og 16-åringen fikk vist seg fram. Foto: Anders Hoven, Digitalsport Vis mer

• Odd-Litex Lovech 0-2.

LA MANGA (Dagbladet): Odd må være Odd og spille Odd-fotball for å være gode. Er de noe annet, eller bruker 20 spillere i løpet av en kamp, sliter de med samhandlingen og evnen til å skape målsjanser. Og derfor var de egentlig ikke i nærheten av noe som helst mot bulgarske Litex Lovech som lå på fjerdeplass da de ble kastet ut av ligaen rett før jul.

Bortsett fra (kontraktsløse) John Kitolano (16) som kom inn på venstrebacken.

- Det er mye der, sier Fagermo. - John er veldig spennende.

Mange unge spillere ser gode ut fordi de har ferdigheter og er flinke med ballen. John Kitolano har mer enn det. For det er ikke først og fremst det gode venstrebeinet du legger merke til hos denne 16-åringen.

Det er måten han viser seg fram på, skaffer seg rom og ønsker ballen, som gjør at han står fram som noe mer enn mange «sirkusartister».

Med til denne La Manga-historien hører det faktum at han ble dratt av da Litex scoret sitt andre mål i kampens 90. minutt, men det får så være. Han er 16 år. Posisjoneringene og det defensivt taktiske har han god tid på. For motet han viser, og viljen til å våge noe, er ikke noe som kan læres.

Og det synes han å ha.

Odd møtte et godt bulgarsk lag som nærmest herjet da de satt fart på ballen etter pause. Greit, de er midt i sesong og har vinterpause. Om de har noen liga å komme tilbake til da. Etter at de ble kastet ut av den bulgarske toppserien før jul.

Årsaken er den siste kampen før jul, borte mot Leski Sofia. Litex ledet 1-0, hadde fått en mann utvist, men da spiller nummer to var på vei i garderoben samtidig som dommeren hadde dømt straffe til hjemmelaget, fikk Leski-ledelsen nok. De beordret laget av banen.

Og ble der.

Det bulgarske fotballforbundet svarte med å kaste laget ut av ligaen. Siden jul skal også alle ankemuligheter være brukt opp. Men som en talsmann for klubben forteller meg (mens saken er på vei til rettssystenet), du må huske på at "this is Bulgaria".

Med andre ord, det løser seg sikkert.

- Det var treneren forbundet var forbannet på, og nå er han erstattet med en annen. Det går bra, sier talsmannen.

- Det hadde ikke gått i Norge, men det går sikkert i Bulgaria, sier Dag-Eilev Fagermo. - Og for all del, Litex er et godt fotballag.    

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media