Odd samler Lyns historie

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Ski- og Fotballklubben Lyn ble stiftet allerede i 1896. Men først da ildsjelen Odd Veie-Rosvoll (71) begynte å interessere seg for historien for få år siden, ble den hentet opp fra pappeskene.

Lyn holder hus i landskamparenaen, som den stadig er en betydelig medeier av. Klubben har høstet mye ære gjennom serie- og cupmesterskap.

- Og vi hadde seks spillere på det berømte bronselaget fra 1936, sier Veie-Rosvol til Dagbladet.

Han kom til Lyn i 1953, og spilte på B-laget. Da arkitekten gikk over i pensjonistenes rekker, tok han tak i Lyns pappesker, og har hatt et tett samarbeide med fotballmuseet til Fotballforbundet.

Lyn

Stiftet: 3. mars 1896

Seriemesterskap: 2

Cupmesterskap: 8

Plassering i fjor: 11

Har:Rik onkel

Mangler: Andre interesserte

- Vi har klart å skaffe bronsemedaljene til Arne Brustad, Frithjof Elleberg, Jørgen Juve, Øivind Holmsen og Fredrik Horn, men mangler dessverre medaljen til Magnar Isaksen, sier Veie-Rosvoll. - Arvingene har stilt enestående opp for å hjelpe oss.

- I tillegg har vi fått draktene til Brustad fra VM i Frankrike i 1938, samt den fra verdenslaget samme år.

Legendariske Brustad ble kåret til verdens beste fotballspiller etter OL i 1936 av de tilstedeværende journalistene, og får sin egen monter i fotballmuseet hos NFF.

Atle Brynestad er levende interessert i klubbhistorien, og Veie-Rosvoll har også hatt et godt samarbeid med Lyn-eieren. I sommer er det aller meste på plass i lokalene på Ullevaal.

- De som ikke har noen fortid, har heller ingen framtid, sier Odd Veie-Rosvoll til Dagbladet.