MATCHVINNER: Sigurd Haugen scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Lillestrøm på Skagerak Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MATCHVINNER: Sigurd Haugen scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Lillestrøm på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odd seiret etter to straffebom

Sigurd Haugen ble kampens eneste målscorer da Odd slo Lillestrøm 1-0.

Sigurd Haugen ble kampens eneste målscorer da Odd slo Lillestrøm 1-0 i Eliteserien mandag. Begge lag bommet fra straffemerket.

Etzaz Hussain, misset for Odd i første omgang, og etter pause gjorde Fredrik Krogstad det samme for LSK.

Da ble i stedet Sigurd Haugen den store helten med sitt mål rett før pause i det sjanserike oppgjøret.

– Det var veldig deilig. Jeg føler det var på tide at jeg scoret. Jeg har vært ganske nær, og stang ut, så det var veldig deilig, sa Haugen til Eurosport.

– Det var rart det ikke ble scoret mer enn ett mål. Jeg synes det er fortjent at vi vant, selv om vi kunne scoret flere, fortsatte han.

Odd slo tilbake etter 0-1-tapet mot Strømsgodset, mens Lillestrøm ikke er helt på trygg grunn etter sitt tredje tap på de fire siste kampene.

– Jeg er ikke fornøyd med resultatet. Kampbildet var som forventet, men det var surt å få den rett før pause. Det blir en kopi av mange tidligere kamper, hvor vi mangler kvaliteten og evnen til å score flest mål, sa LSK-trener Arne Erlandsen til Eurosport.

Stolpetreff

Hjemmelaget fosset i angrep i Skien og ropte på straffe etter bare 50 sekunder. Hussain plukket opp nedfallsfrukten etter Haugen, før spissen fikk ballen tilbake. Haugen ble så felt av Stefan Antonijevic i det han skulle avslutte, men dommer Espen Eskås holdt fløyta unna munnen.

Fire minutter senere var Elba Rashani frempå. Den tidligere Rosenborg-spilleren var alene på bakre stolpe på et innlegg, men plasserte avslutningen i nettveggen.

Lillestrøm våknet og kom mer med i kampen etter et kvarter. Først misset Marco Tagbajumi alene med Sondre Rossbach i det 19. minutt, før Erik Næsbak Brenden fikk kjempet seg til en avslutning som gikk i stolpen og ut tre minutter senere.

To minutter etter LSKs stolpetreff smalt det andre veien. Ifeanyi Mathew slo en horribel feilpasning som førte til en Odd-kontring. Rashani dro seg forbi Haakenstad inne i 16-meteren og gikk ned. Odd-spilleren gikk fryktelig lett i bakken, men Eskås pekte likevel på straffemerket.

Heldigvis for Lillestrøm vartet Arnold Origi opp med et tigersprang ned i venstre hjørne på Hussains straffespark i keeperhøyde.

Ny straffe

Tagbajumi fikk en ny kjempesjanse fem minutter før pause etter at Brenden stjal ballen fra Jone Samuelsen, men avslutningen fra drøye ti meter gikk rett på keeper.

I stedet var det hjemmelaget som fikk uttelling rett før pause. Rashani slo et banan-innlegg fra venstre, og på bakre stolpe dukket Haugen opp og bredsidet ballen i mål fra skrå vinkel forbi Origi.

I andre omgang pekte Eskås på straffemerket nok en gang. Simen Rafn ble meid ned av Jone Samuelsen ti minutter ut i omgangen, og det var ingen tvil. Fredrik Krogstad mannet seg opp til å ta straffesparket, men heller ikke han fikk ballen i mål. Skuddet gikk i Rossbachs høyre stolpe og ut, helt nede ved stolperota.

Begge lag hadde muligheter til å komme på scoringslista utover i omgangen, men fikk ikke ballen i mål. Dermed ble Haugen eneste målscorer.

(NTB)