SEIRET: Serievinner Rosenborg klarte ikke avslutte eliteseriesesongen med stil mot Odd i Skien. Hjemmelaget vant 1-0 søndag og tok sin første seier på over én måned.


Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SEIRET: Serievinner Rosenborg klarte ikke avslutte eliteseriesesongen med stil mot Odd i Skien. Hjemmelaget vant 1-0 søndag og tok sin første seier på over én måned. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odd - RBK:

Odd slo Rosenborg - men Bendtner tok toppscorertittelen

1-0 på Skagerak.

Serievinner Rosenborg klarte ikke avslutte eliteseriesesongen med stil mot Odd i Skien. Hjemmelaget vant 1-0 søndag og tok sin første seier på over én måned.

Etter forrige serierunde fikk Rosenborg utdelt det synlige beviset som vinner av Eliteserien for tredje år på rad. Seriegullet ble sikret i serierunden før da Molde tapte 0-1 mot Kristiansund.

I siste serierunde kunne Rosenborg sikre sin 19. seier for sesongen, men Odd ville det annerledes.

Stefan Mladenovic ble matchvinner med sitt 1-0-mål i det 53. minutt.

Klatrer

– Det var veldig gøy og viktig for oss å avslutte med en sterk seier. Det betyr mye, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Etter to strake tap slo Odd tilbake med seier og med Vålerenga-, Stabæk- og Haugesund-tap klatrer Odd til sjetteplass på tabellen med 42 poeng.

– Vi har ikke vært i nærheten av der vi skulle være. I dag viser vi potensialet, så får vi bygge på det videre, sa Fagermo.

Bendtner ble toppscorer

Rosenborg ender sesongen med 61 poeng etter 30 spilte serierunder. Det er sju poeng foran sølvvinner Molde, og ytterligere tre poeng foran bronsemedaljørene fra Sarpsborg.

Den danske spissen Nicklas Bendtner ble toppscorer i Eliteserien med 19 mål.

Mens Odd kan ta fotballferie, har Rosenborg igjen én kamp i europaligaen. Trønderne møter Vardar Skopje på bortebane om halvannen uke.

Alt håp om avansement er allerede ute etter 0-1-tapet mot Real Sociedad torsdag.

(NTB)