Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dag-Eilev Fagermo og Odd vant 1-0 mot Molde i Molde

Odd snudde vond statistikk og vant i Molde

Molde tapte terreng til de andre topplagene da Odd vant i Molde for andre gang siden 2003.

VANT I MOLDE: Odd slo Molde på Aker stadion søndag kveld. Vegard Forren var involvert i baklengsmålet. Foto: NTB/Scanpix
VANT I MOLDE: Odd slo Molde på Aker stadion søndag kveld. Vegard Forren var involvert i baklengsmålet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Molde har tradisjonelt sett hatt et godt tak på Odd og Dag-Eilev Fagermo hjemme på Aker stadion. På de siste 18 forsøkene har det bare blitt to Odd-seire i Molde.

Søndag kveld kom den første siden 2015, og den andre siden 2003. Det var også Skien-lagets første trepoenger på fremmed gress siden 16. mai i fjor.

Kampens eneste scoring kom etter 37 minutter, ved Fredrik Nordkvelle.

Etter kampen var Odd-trener Dag-Eilev Fagermo naturlig nok svært godt fornøyd:

- Førsteomgangen vår er årsbeste, og vi viser potensialet vårt. Andreomgangen blir en rein forsvarskamp, men vi klarer å stå imot, sier Fagermo til Eurosport, samtidig som han skryter av stopperparet Steffen Hagen og Fredrik Semb Berge.

Ole Gunnar Solskjær mener Molde-laget forærte Odd de tre poengene:

- Vi gjorde et godt forsøk i andreomgang hvor vi skaper mange sjanser. Men måten vi taper på er skuffende. Vi forærte Odd serieren, så dette har vi skyld i selv, sier Ole Gunnar Solskjær til Eurosport like etter kampslutt.

- Vi hadde ikke nok kvalitet i innleggene og avslutningene var heller ikke bra nok, utdyper Solskjær.

Molde-treneren får støtte av kaptein Vegard Forren:

- Det var skuffende. Vi spiller en dårlig førsteomgang, men kjører i den andre. Likevel mangler vi den siste tredjedelen, sier Forren til Eurosport.

- Vi slipper ikke til en eneste sjanse etter pause, så det er jo noe å ta med seg. Nå må vi uansett opp igjen å få med oss poeng framover, legger han til.

Odd best i førsteomgang

Mye handlet om Odd i den første omgangen. Kampens første ordentlige sjanse kom etter ti minutter. Vegard Forren og Molde prøvde å spille seg ut bakfra, men en sleivpasning og høyt Odd-press gjorde at ballen havnet hos Elba Rashani. Den første avslutninga gikk i blokka, mens den andre smalt kontant i tverrligger, med en sjanseløs Andreas Linde i Molde-målet.

Scoringen lot derimot vente på seg, og kom først en liten halvtime etter:

Odd opprettholdt det høye presset, og det ga nok en gang resultater. Igjen var det Vegard Forren som spilte bort ballen. Den havnet rett i beina på Birk Risa, som fant Martin Broberg ute på kanten. Midtstopper Stian Rode Gregerssen forsøkte å støte ut, men i stedet sendte Broberg av gårde et perfekt vektet innlegg inn mot Fredrik Nordkvelle, som hadde et hav av rom inne i feltet. Nordkvelle gjorde ingen feil fra åtte-ni meters hold, og satte ballen kontant inn i nettet bak Andreas Linde.

Dette var Nordkvelles første mål på nøyaktig ett år.

- Alt går i sirup for oss. Det går for sakte, oppsummerte Ole Gunnar Solskjær etter den første omgangen.

Store Molde-sjanser

Solskjærs pauseprat så umiddelbart ut til å hjelpe, og i løpet av andreomgangens første ti minutter evnet hjemmelaget å skape flere store sjanser. Men verken Fredrik Brustad og Erling Braut Håland hadde den nødvendige roen eller presisjonen til å omsette de store sjansene i mål.

Utover i omgangen var det Molde som styrte det aller meste, og Odd ble etterhvert spilt svært lave inne på egen halvdel.

Sluttspurten fra hjemmelaget resulterte likevel bare nesten i utligning, og den aller største kom på overtid da Petter Strand sendte av gårde et frispark fra 20 meter, i en perfekt bue over muren. Men på streken sto Steffen Hagen og fikk avverget utligninga med pannebrasken.

Odd klarte å stå imot, og dermed kunne laget fra Skien innkasere de tre poengene.

Trøblete oppladning

Odd fikk en mindre optimal oppladning til kampen på Aker stadion. Elba Rashani fortalte før kampen om at brannalarmen på spillerhotellet i Molde skapte trøbbel igjennom natta.

- Vi ble vekt tre ganger i natt, og det var litt tøft, uttalte den tidligere Rosenborg-spilleren til Eurosport før kampen.

Men at det ville ha noe å si for prestasjonene ute på banen, det ville ikke Odd-trener Dag-Eilev Fagermo være med på.

- Det har ingenting å si. Vi kunne jo gjerne ha skylt på det om vi skulle levere en dårlig kamp, men det er bare tull, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo om situasjonen til Eurosport.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media