Odd-spillerne nekter å gå med på lønnskutt

- Absolutt siste utvei, sier Fevang.

- SISTE UTVEI: På vegne av spillerutvalget i Odd Grenland, sier kaptein Morten Fevang (t.v.) et rungende «nei» til å gå med på et lønnskutt blant spillerne i Skien-klubben. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
- SISTE UTVEI: På vegne av spillerutvalget i Odd Grenland, sier kaptein Morten Fevang (t.v.) et rungende «nei» til å gå med på et lønnskutt blant spillerne i Skien-klubben. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Som angivelig den første tippeligaklubben, forsøker ledelsen i Odd Grenland å få på plass et lønnskutt blant både spillere og administrasjon for å kompensere for sviktende inntektsgrunnlag, melder Telemarksavisa.

Det er et forslag som har falt i dårlig jord hos spillerutvalget, som nekter å la seg overkjøre av klubbledelsen og har engasjert spillerforeningen NISO.

- Vi vil ha noen å rådføre oss med, og i tillegg høre hva som skjer i andre klubber. Det er anstrengt økonomi flere steder, også i Odd. Men vi er første tippeligaklubb hvor det har blitt snakket om lønnskutt. Vi er i dialog med klubben og lufter tanker i forhold til hva som kan gjøres. Vi spillere vil gjerne hjelpe til, både for å redusere kostnadene og øke inntektene. Men lønnskutt er absolutt siste utvei, og noe vi håper å unngå, sier Odd-kaptein og medlem av spillerutvalget, Morten Fevang til TA.no.

Ifølge avisen skal administrasjonen i klubben ha gått med på en lønnsreduksjon på 10 prosent, men bare dersom resten av de ansatte i klubben gjør det samme. Også det sportslige støtteapparatet skal være villige til å gå ned fem prosent i lønn, men også de stiller visse vilkår.

- Hele fotballbransjen er i en vanskelig situasjon. Vi vil være ansvarlige og i forkant, og ser på alle virkemidler, sier Odd-direktør Hans Erik Utne Utne til TA.no.

Klubbledelsen kan ikke implementere en lønnsreduksjon uten de ansattes samtykke. Dermed ser det mørkt ut med tanke på å spare inn millioner av kroner i reduserte lønninger.

I budsjettet for 2009 er 31,4 millioner satt av til personalkostnader, hvorav 22 millioner er øremerket spillerlønninger. De resterende 10 millionene fordeles mellom trenere, støtteapparat og administrasjon.