Odd straffet FFK

Videre i cupen etter dramatisk kvartfinale.

(Dagbladet.no): Odd Grenland - Fredrikstad 2-2 e.e.o. (5-4 på straffer)

Odd Grenland hadde kanskje allerede tankene i en cupsemifinale etter en bunnsolid forestilling i første omgang mot et ualminnelig tamt Fredrikstad-lag på Skagerrak Arena.

Skulle man blindt bedømme hvem som representerte toppen i Tippeligaen og toppen i førstedivisjon, ville man nok ha kommet opp med et annet svar enn hva som faktisk er tilfelle.

Det var nemlig klasseforskjell i Skien i de første 45 minuttene av kveldens kvartfinale, og dermed var det ikke helt ufortjent at det også var Odd Grenland som kunne booke semifinalebillett da status skulle gjøres opp etter 120 spilte minutter og påfølgende straffesparkkonkurranse.

- Jeg synes vi vinner fortjent, og er utrolig imponert over spillergruppa som gjør en kanonmatch, oppsummerer Odd-trener Dag-Eilev Fagermo overfor TV 2 etter kampslutt i thrilleren som endte med lykkelig utfall for telemarkingene.

Fagermo bidro selv til dramatikken da fikk et anfall grunnet en medfødt liten hjertefeil før kampstart, noe som gjorde at Odd-sjefen måtte ha intravenøst på benken.

- Jeg måtte holde meg helt i ro i første omgang. Kanskje det var derfor vi leverte årsbeste? Siden jeg ikke kunne gjøre noe, sier Fagermo ifølge NTB.

Hodestyrke

SCORET OG TOK EN TERRY: Peter Kovacs (t.h.) knuste Pål André Czwartek (t.v.) i hodeduellen som ledet til 1-0, men kunne også blitt syndebukk med en miss tilsvarende John Terrys bommert i Champions League-finalen i mai. Foto: Birte Ulveseth/Scanpix
SCORET OG TOK EN TERRY: Peter Kovacs (t.h.) knuste Pål André Czwartek (t.v.) i hodeduellen som ledet til 1-0, men kunne også blitt syndebukk med en miss tilsvarende John Terrys bommert i Champions League-finalen i mai. Foto: Birte Ulveseth/Scanpix Vis mer

Peter Kovacs trakk veksler på sin store forse - luftstyrken - da han ga Fagermos menn en drømmeåpning på kampen etter 12 minutter.

Den ungarske kjempen gjorde kort prosess i hodeduellen med Pål André Czwartek etter et innlegg fra Jacob Sørensen fra høyresiden, og stanget hjemmelaget kontant i føringen.

Enda bedre skulle det bli da Søren Jensens presise hjørnespark fant en umarkert Bentley i feltet som styrte inn en dobling av ledelsen snaut åtte minutter før pause.

Billig Barsom-scoring

Fredrikstad gikk i garderobben med en voksen oppgave foran seg og lite lyspunkter bak seg. Likevel skulle serietoeren løfte seg betraktelig etter hvilen, og opphentingen startet for alvor da Abgar Barsom fikk fritt leide på høyresiden.

Fra litt for skrått hold til at det skal være mulig å overliste keeper, klarte ikke keeper Espen Isaksen å stenge buret og ballen snek seg inn ved lengste stolpe.

- Et «drittmål», synes Isaksen.

Da var det spilt i 58 minutter, og lang tid på å sikre seg en utligning. Den skulle også komme, med litt hjelp av kampleder Kristoffer Helgerud.

Odd straffet FFK

Straffeutligning

Steffen Hagen var klønete og uheldig da han forsøkte å blokkere et Fredrikstad-forsøk. Ballen spratt fra skulderen og i hånda, og dommer Helgerud tildelte Fredrikstad straffespark.

Det omsatte Kasey Wehrman sikkert i scoring, og Fredrikstad hadde begrenset skaden som oppstod etter den begredelige førsteomgangen.

90 minutter var ikke nok til å skille lagene. Ei heller 120.

Hans Erik Ramberg blåste en opplagt scoringsmulighet lang over for gjestene i første ekstraomgang, mens Odd var nær da Abgar Barsom på akrobatisk vis reddet på streken helt på tampen av annen ekstraomgang.

Isaksen ble helt

Dermed måtte det straffer til, hvor Fredrikstad mistet sin faste straffeeksekutør og kaptein Kasey Wehrman med rødt kort like før slutt.

Om dette var utslagsgivende får man aldri svar på, men Odd-keeper Espen Isaksen hadde få problemer med å avverge forsøkene fra Ismael Beko Fofana og Patrik Gerrbrand som vanligvis hadde kommet lengre bak i rekken over skyttere.

Isaksen var veldig komfortabel med å innta helterollen etter å ha sluppet inn Barsom billige redusering.

- Vi er i underholdningsbransjen, og i dag viste vi det til de grader. De fikk et veldig billig 1-2 mål, som var fryktelig dårlig keeperspill av meg, og da var det deilig å revansjere seg i straffekonkurransen, understreker Isaksen overfor TV 2.