Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd-talentet:  - Det har vært mye tårer

Men nå føler han seg sterk. 

KLAR FOR SESONGSTART: Rafik Zekhnini spås en strålende karrierere som fotballspillere. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
KLAR FOR SESONGSTART: Rafik Zekhnini spås en strålende karrierere som fotballspillere. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Rafik Zekhnini forteller om sterke følelser og tøff vei mot sesongstart. Søndag skal Odds supertalent vise sine første tricks for året og gjøre familien stolt.

Da starter han Eliteserien med bortekamp mot Rosenborg. 19-åringen bli trolig Norges neste store fotballsalg.

Det har vært nære på et par ganger allerede etter gjennombruddet mot Borussia Dortmund som 17-åring.

Holder telemarkingen seg stort sett skadefri utover sommer og høst, vil trolig storklubber gå offensivt til verks i forhandlingene.

Hans kvaliteter med voldsom fart, frekkhet og teknikk er etterspurt vare.

– Jeg har vært skadd en lang periode, men har trent ganske godt og hardt og fått riktig oppfølging fra klubben. Jeg er veldig sterk for tiden, men ikke helt sikker på om jeg er klar for 90 minutter til helga, sier Zekhnini til NTB.

– Har skadeperiodene vært veldig frustrerende? Hvordan takler du det?

– Jeg har vært ganske langt nede.

– Fordi fotballen er så viktig for deg?

– Det verste jeg vet er å være skadd fordi jeg liker fotball så mye. Det har vært mye tårer og skuffelse på kveldene. Det har kort og godt vært veldig tungt en periode, men jeg har brukt en mental trener litt også når det gjelder dette. Det har hjulpet meg.

Louise Rodgers Holte er rådgiveren Zekhnini ikke kan få skrytt nok av.

– Jeg føler meg likevel ganske sterk når det gjelder det mentale. Så jeg har klart å gå fra å gråte om kvelden, til å trene hardere enn de fleste og gjøre de kjedelige tingene morgenen etter, sier Zekhnini.

Styrket

Han er nå vesentlig sterkere i rygg og mage enn før. Håpet er at det skal bidra til å begrense skadeperiodene mye.

– Hurtig som jeg er, så bruker jeg mye hamstring (bakre lårmuskel). Derfor har denne type trening vært veldig viktig for meg.

– Hva er det som fikk deg å gå videre fra å sitte i senga med tårer i øynene? Var det drømmen om å ende i en storklubb? Å gjøre familien stolt?

– Det hjelper jo ikke å ligge der og gråte. Og jeg gjør ikke dette bare for meg selv. Jeg gjør det også for familien. Hver dag ute på treningsfeltet gjør jeg alt jeg kan for å bli bedre for familien. Jeg vet at de har slitt for meg. Nå er det min tur.

Takk

Zekhnini har marokkanske foreldre, men er født i Norge.

– Pappa har betydd veldig mye for meg. Han vokste opp veldig fattig i Marokko. Han flyttet tidlig til Norge for jobbe for sine foreldre som var igjen der nede. Pappa jobbet for å sende penger ned til dem. Han er et stort forbilde for meg og mange som kjenner ham, sier Zekhnini til NTB.

Det er fortsatt ikke avklart om Zekhnini velger A-landslagsspill for Norge eller Marokko.

Det kan ligge an til at dette er foreløpig siste sesong Odd får glede av Zekhnini ute på banen. Et salg vil gi skiensklubben store inntekter.

– Jeg vil at Odd skal få så mye penger som mulig for meg når jeg flytter. De har satset på meg, fulgt meg opp og gitt meg sjansen.

– Drømmen – eller planen min – er å spille i en av de store ligaene, sier Zekhnini.

Favorittklubben heter Manchester United, og det skal ifølge ryktebørsen være en av flere interessenter.

Zekhninis agent heter Jim Solbakken. Han slo gjennom som Ole Gunnar Solskjærs rådgiver. Den bindingen kan kanskje gjøre den vanskelige veien til United noe lettere.

– Og om så skulle skje at du en dag kjører inn på United treningsfelt Carrington?

– Jeg kjenner jeg får gåsehud bare av å høre deg nevne det, sier Rafik Zekhnini.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media