Odd tok ledelsen, men Elfsborg snudde etter Rossbach-blemme

2-1 i første kamp.

SCORET: Her feirer Viktor Prodell 1-1-scoringen. Senere scoret også Simon Lundevall og snudde kampen for Elfsborg.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
SCORET: Her feirer Viktor Prodell 1-1-scoringen. Senere scoret også Simon Lundevall og snudde kampen for Elfsborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Elfsborg - Odd 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Odd turet i dag til nabolandet for å møte Elfsborg i Europa Leagues tredje kvalifiseringsrunde.

Til tross for at de tok ledelsen ved straffespark, var det imidlertid Elfsborg som kunne snu kampen til sin favør og gå seirende ut av første oppgjør mellom de to. Returoppgjøret spilles neste uke.

- De har større sjanser som de kan score på i løpet av kampen, så det er veldig surt at den sniker seg inn, sier Odd-kaptein Steffen Hagen til Varden.

Straffescoring Det var Elfsborg som hadde kampens første store mulighet, men Sondre Rossbach i Odd-målet fikk avverget til hjørnespark. Bare minutter senere var Olivier Occean farlig fremme etter godt angrepsspill av Odd, men kanadieren stanget ballen utenfor mål.

DUELLER: Henning Hauger og Jone Samuelsen. Foto: AFP PHOTO / TT  / BJORN LARSSON ROSVALL
DUELLER: Henning Hauger og Jone Samuelsen. Foto: AFP PHOTO / TT / BJORN LARSSON ROSVALL Vis mer

Tjue minutter ut i kampen begynte det imidlertid å skje ting. Ingen andre enn Henning Hauger klippet ned Jone Samuelsen i Elfsborg-feltet. Straffe.

Fra 11-metersmerket var Occean iskald, og satte ballen enkelt i mål til en ledelse.

Elfsborg fortsatte å presse, og hadde en kjempesjanse før pause. I tillegg ble en Elfsborg-spiller felt innenfor Odds 16-meter, og det svenske laget ropte på straffe. Men Lars Kristian Eriksen var på ballen.

Keeperblemme Bare minuttet før pause fikk imidlertid Elfsborg en helt fortjent scoring. Viktor Claesson gjorde et flott forarbeid og fintet vekk to Odd-forsvarere før han sentret til Viktor Prodell, som kunne sette lagene likt.

Nyinnhentede Pape Pate Diouf gikk rett inn i startelleveren til Dag Eilev Fagermo. Etter omtrent en times spill hadde han en kjempesjanse da han dro seg inn i banen og smalt til fra 16 meter. Den gikk imidlertid utenfor.

Men det var Elfsborg som tok ledelsen. Innbytter Simon Lundevall hadde bare vært på banen i noen få minutter før han prøvde seg med et skudd fra 18 meter. Rossbach var etter ballen, men kunne ikke gjøre noe med at den gikk i mål.

Elfsborg (Sverige) — Odd 2-1 (1-1)

4232 tilskuere
Mål: 0-1 Olivier Occean (str. 21), 1-1 Viktor Prodell (43), 2-1 Simon Lundevall (76).
Dommer: Ognjen Valji?, Bosnia-Hercegovina.
Gult kort: Henning Hauger, Anders Svensson, Elfsborg, Olivier Occean, Odd.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach — Espen Ruud, Steffen Hagen, Lars-Kristian Eriksen, Thomas Grøgaard — Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle (Oliver Berg fra 43.) — Ole Jørgen Halvorsen, Olivier Occean, Pape Pate Diouf (Chukwuma Akabueze fra 68.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer