Odd-trenerne kopierte Fergusons hårføner

Utskjelling til liten nytte. Les lokalrunden.

(Dagbladet.no): Aalesund, Strømsgodset og Odd skammer seg, Stig Inge Bjørnebye skylder på dommeren, mens Uwe Rösler ser konturene av et suksesslag.

Her er lokalrunden.

Lyn - Strømsgodset 1-0

Mange forventer nedrykksstrid for Lyn etter salgene av Stefan Gislason og Edu, men i går slo Henning Bergs gutter tilbake etter en nitrist start på høstsesongen. Med 1-0 mot Godset får Berg fred fra gribbene han hevder har kretset rundt Lyn den siste tiden - i hvert fall fram til neste helg.

- Dette må ha vært tidenes yngste Lyn-lag. Jeg har i alle fall aldri avsluttet med et så ungt lag. Derfor er det ekstra moro at vi vinner, sier Berg til Dagsavisen.

- Vi viser at vi ikke trenger nye spillere nå, mener sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Strømsgodset har rast nedover tabellen i høst, og har tapt sine fire siste kamper i serien. Keeper Espen Johnsen ser grunn til bekymring.

- Det er litt skremmende at vi ikke slår Lyn i dag når de stiller et såpass redusert mannskap. Dette var en gylden mulighet som vi ikke benyttet, sier Johnsen til Drammens Tidende.

HOLDT TORDENTALE: Arne Sandstø og Gaute Larsen satset på at en hårføner i beste Sir Alex-stil ville hjelpe etter en begredelig 1. omgang. Det gjorde det ikke. Foto: SCANPIX
HOLDT TORDENTALE: Arne Sandstø og Gaute Larsen satset på at en hårføner i beste Sir Alex-stil ville hjelpe etter en begredelig 1. omgang. Det gjorde det ikke. Foto: SCANPIX Vis mer

Lillestrøm - Aalesund 7-0

Arild Sundgot har lekt med tanken om klubbskifte etter en sesong med mye motgang, men var tilbake med tre scoringer da Aalesund ble ydmyket med 7-0 på Åråsen.

- Jeg har vært i klubben i 10 år. Det er ikke ofte jeg har opplevd maken. Dette er en kamp jeg kommer til å huske, sier Sundgot til Romerikes Blad.

Tidligere LSK-spiller Petter Werni fikk 14 minutter som innbytter for AaFK - et kvarter han godt kunne vært foruten.

- Det var ille. Jeg har sjelden sett LSK så massive som i denne kampen. De kjørte oss rett og slett i senk og løp dobbelt så mye som oss, sier han.

AaFK-trener Per Joar Hansen er i likhet med resten av de oransjekledde flau over stortapet.

- Vi var rett og slett elendige. Nå legger vi oss flate og beklager til alle som er glade i Aalesund, sier han til Sunnmørsposten.

Odd Grenland - Viking 1-3

Odd-trenerne kopierte Fergusons hårføner

- Årsverste, er dommen fra Odd-trener Gaute Larsen etter 1-3-tapet mot medaljejagende Viking. Etter en begredelig 1. omgang varslet han over høyttaleranlegget at spillerne ville få hårføner-behandling av type Sir Alex Ferguson i pausen. Det hjalp likevel lite for et tafatt Odd-lag, som ble pepet ut av hjemmepublikummet.

- At entusiasmen var borte er snodig, og vanskelig å forklare. Det bør være slik at alle gleder seg til kamp, fastslår Tommy Svindal Larsen overfor TA.

Uwe Rösler fikk hodepine av seieren, men av det positive slaget. Tyskeren har fått et luksusproblem foran den viktige kampen mot Lillestrøm neste helg, etter at Hannes Sigurdsson og Peter Ijeh storspilte sammen på topp.

- Den viljen, moralen, og innsatsen jeg så i dag er oppskriften for et suksesslag på lengre sikt, sier Rösler til Rogalands Avis.

Fredrikstad - Tromsø 2-1

Celtic og Stoke satt ringside da Tarik Elyounoussi endelig fikk nettsus mot Tromsø. Kantspilleren satte inn 2-0-målet etter et mønsterangrep, og nå varsler han medaljekamp i Fredrikstad.

- Vi vant på en dårlig dag. Det er en styrke. Nå ser vi bare oppover på tabellen, sier han til Fredrikstad Blad.

Trener Anders Grönhagen var ikke fornøyd med stort mer enn poengene.

- Kanskje vi har blitt litt for bedagelige og litt overmodige, sier han.

For Tromsø ble det mest stang ut, spør bare Sigurd Rushfeldt. TIL-kapteinen tok kvelden etter en drøy halvtime etter et ublidt møte med stolpen.

- Jeg ble ør, prøvde å spille videre, men følte meg svimmel og uvel. Jeg er glad det ikke gikk verre. Jeg kunne truffet stanga hardere. Nå skal jeg hvile noen dager, men jeg tror dette skal gå bra, sier han til Bladet Tromsø.

Start - Brann 1-1

Start har rotet bort et tosifret antall poeng i sluttminuttene denne sesongen, og det skjedde på ny på Sør Arena i går kveld, da Armann Bjørnsson scoret fire minutter før slutt.

- Det er typisk oss. Etter en god førsteomgang slipper vi Brann inn i kampen. Det virker som vi blir redde og feige, sier Kristofer Hæstad til Fædrelandsvennen.

Trener Stig Inge Bjørnebye mener det var dommer Tom Henning Øvrebø som var redd og feig. Han hørte Brann-kapteinens ukvemsord i en situasjon like foran Start-benken, og er rystet.

- Jeg hørte tydelig hva Martin sa i den situasjonen. Hadde jeg sagt det ville jeg fått fem kampers karantene. Jeg ser reaksjonen fra dommeren, men jeg ser også frykt i øynene hans. Han lar andre styre kampen, sier Bjørnebye.

Andresen fikk imidlertid et gult kort, som gjør at han må stå over neste kamp mot Sandefjord. Karantene til tross: Vestfoldingene er uansett sjanseløse, tror Brann-kapteinen.

- Om det tenker jeg at vi slår Sandefjord hjemme uansett, sier Andresen til Bergens Tidende.

Også Brann var sinte på dommer Øvrebø, for Mons Ivar Mjelde var annulleringen av Armann Bjørnssons 2-1-mål det aller verste.

- Armann satte ballen i mål igjen rett etter scoringen. Men dommeren blåste et lett frispark til Start i den situasjonen, mener Mjelde.

Rosenborg - Vålerenga 2-0

Alexander Tettey betegnet sitt eget kanonskudd som et «Premier League-mål» - og fikk støtte fra eks-Premier League-målvakt Arni Gautur Arason sier seg enig i.

- Det er bare å gratulere med det målet. Et flott mål. Heldigvis bommet han da han kom alene med meg mot slutten av kampen. Det var en større mulighet enn skuddet. Jeg håper det var jeg som forstyrret han der, sier Arason til Adresseavisa.

Vålerenga var best i 1. omgang på Lerkendal, men som så ofte før i år slet de med å omsette sjanser til mål. En av dem som sløste var Freddy dos Santos.

- Jeg synes vi hadde grepet den første halvtimen. Da skulle vi satt sjansene. Jeg skulle ha skutt før på min sjanse, men var i ubalanse og prøvde å dra av en spiller til. Da kom Traoré inn og blokkerte. Han var veldig god i denne kampen, sier dos Santos til Dagsavisen.

<B>STJERNESMELL:</B> Sigurd Rushfeldt ofret alt for Tromsø, men måtte byttes ut etter en voldsom kollisjon med stolpen.
<B>GODE VENNER?:</B> Stig Inge Bjørnebye, Martin Andresen og Mons Ivar Mjelde i hyggelig samtale. Men det var før kampen...
<B>SCORET MÅL NUMMER 1000 i Tippeligaen:</B> Men det brydde Kristofer Hæstad seg fint lite om etter å ha rotet bort to poeng i sluttminuttene mot Brann.
<B>BLE FULGT AV SPEIDERE:</B> Endelig scoret Tarik Elyounoussi, foran speidere fra Celtic og Championship-klubben Stoke.
<B>PREMIER LEAGUE-SKUDD:</B> Alexander Tetteys kanon mot Vålerenga ble målt til 104 kilometer i timen.
<B>IMPONERT OVER GAMLE LAGKAMERATER:</B> Peter Werni og Aalesund fikk rundjuling på Åråsen.