Odd vil kjøpe van Ankeren

SKIEN (Dagbladet): Edwin van Ankeren (32) spilte på hele sitt register mot Lyn i går - han fintet, driblet, spilte fram og scoret et fantastisk mål. Odd Grenland har egentlig ikke råd, men i dag sender klubben likevel en faks til belgiske RWD Molenbeek der de ber om å få kjøpe nederlenderen.

- Dette er klubbens mulighet til å vise at de er villige til å satse, sier Arne Sandstø til Dagbladet.

Odd-treneren var full av lovvord om van Ankeren etter gårsdagens kanonkamp.

- Han er fortsatt bare 80 prosent av sitt maksimale, men vi ser i dag hvor utrolig god han er. Scoringen er det klasse over, i tillegg treffer han så å si på samtlige innlegg. Det er ikke mange som er bedre i Norge, sier Sandstø.

Selv er van Ankeren langt fra sikker på at han blir i Skien.

- Jeg ønsker å bli her ytterligere to sesonger, men jeg ha hørt i tre uker nå at de skal kjøpe meg. Jeg tror ikke noe på det før jeg ser at det skjer, sier nederlenderen til Dagbladet.

Både Sandstø og van Ankeren var meget misfornøyde med at Odd for andre kamp på rad tapte poeng på hjemmebane. Sist ble det 0-5 mot Glimt. I går rotet de bort en 2-0 ledelse mot Lyn.

- Vi skaper masse sjanser og bør score flere mål. I tillegg er baklengsmålene for billige, sier van Ankeren.

Sandstø trekker også fram straffesituasjonen før pause der dommer Roy Helge Olsen peker på krittmerket i samme sekund som Sami Mahlio setter inn sitt andre mål for dagen.

- Dommeren bør bruke fordelsparagrafen der, men samtidig har vi nok sjanser til å avgjøre selv, sier Sandstø.

For Lyn var kampen et nytt bevis på at laget har blitt bedre etter Stuart Baxters inntreden. Runar Bergs suser fra 18 meter og Helgi Sigurdsson andre scoring på to kamper sørget for ett heldig poeng til Oslo-laget.

- Vi viser styrke ved å komme tilbake i en kamp som synes tapt. Etter at Stuart (Baxter) kom inn som trener har vi bare tapt en gang i serien.

Vi har blitt et vanskelig lag å slå, sier en fornøyd Berg til Dagbladet.