Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd vil selge stortalent

Odd sliter med økonomien, og lanserer stortalentet Jan Gunnar Solli (22) som sitt heteste salgsobjekt. Solli selv stiller seg undrende til salgsprofileringen.

Grenland Fotball ASA, som innbefatter Odd og 2. divisjonslaget Pors, gikk i fjor med et underskudd på tre millioner kroner etter avskrivninger. Nå må aksjeselskapet høyst sansynnlig selge en spiller for å få et godt nok økonomisk resultat i 2003.

- Alexander Aas og Espen Hoff er aktuelle kandidater, men det er nok Jan Gunnar Solli som er det heteste salgsobjektet.

- Han er jo også blitt kåret til Norges største talent av eliteseriespillerne, sier Odd-direktør Tom Helge Rønning til Dagbladet.

Reforhandle

- Salget kan bli aktuelt allerede når overgangsvinduet åpner igjen til sommeren. Derfor vil vi prøve å markedsføre ham framover gjennom det agentnettet vi har kontakt med, sier Rønning som forventer å få et tosifret millionbeløp for midtbaneplaymakeren.

Solli har halvannet år igjen av kontrakten med Odd. Etter det er han Bosman-spiller og kan fritt forhandle med en ny klubb. Rønning sier at det kan bli aktuelt å reforhandle Sollis kontrakt.

- Vi har en viss dialog på dette. Og jo nærmere vi kommer kontraktsslutt, jo mer aktuelt blir det å reforhandle. Men vi har ennå ikke bestemt oss helt for det ene eller andre - altså salg eller reforhandling av kontrakt, sier Rønning.

Jan Gunnar Solli tar det hele med stor ro, men stiller seg undrende til at klubben går så aktivt ut i media for å lansere han som salgsobjekt.

- Jeg synes ikke det er noe særlig at man går så pass hardt ut. Jeg synes det er nesten litt for drøyt. Jeg for min del har alltid vært nøktern i uttalelser som har med proffspill i utlandet å gjøre. Og hvis Odd vil selge meg til sommeren, så er det faktisk jeg som til sjuende og sist skal bestemme, sier Solli til Dagbladet.

Penga bestemmer

Stortalentet har nemlig ikke noe hastverk.

- Jeg er fremdeles forholdsvis ung, og jeg føler fremdeles at Tippaligaen byr på store nok utfordringer for meg, sier han.

Tom Helge Rønning understreker at klubben aller helst vil beholde Solli.

- Men penga bestemmer. Dessverre, sier Odd-direktøren.

- Jeg bestemmer

- Når han sier det, tenker han på seg selv eller rettere sagt på klubben. Jeg må tenke på meg selv, og for meg er det ikke bare pengene som bestemmer. Da hadde jeg reforhandlet kontrakten min for lenge siden, sier Jan Gunnar Solli.

U-landslagsspilleren har fremdeles en såkalt lærling-proffkontrakt, fordi han ikke ville skrive under på en proffkontrakt som ville binde han til klubben i fire år.

- Hvordan påvirker denne saken deg?

- Det legger selvfølgelig et ekstra press på meg, men jeg føler at jeg klarer å holde fokus på det sportslige, sier Solli.

TIL SALGS: Jan Gunnar Solli undrer seg over at Odd går så offensivt ut for å profilere at han er klubbens heteste salgsobjekt. Tidligere har klubber som Aston Villa og den italienske Serie A-klubben, Modena, snust på fotballtalentet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media