OMTALT SOM JUDAS: Odd supportere med bannere rettet mot Jan Gunnar Solli under gårsdagens oppgjør mot Vålerenga.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
OMTALT SOM JUDAS: Odd supportere med bannere rettet mot Jan Gunnar Solli under gårsdagens oppgjør mot Vålerenga. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odds Ballklubb med beklagelse til Solli etter gårsdagens hetsing

Oppfordrer supporterklubben til å gjøre det samme.

(Dagbladet): Tidligere Odd-spiller Jan Gunnar Solli ble i går møtt med tilrop og store bannere under kampen mellom Odd Grenland og Vålerenga. På én banner sto det "$olli", en annen "En skam for Telemark", og det tredje lød "Judas".

Tommy Hagen, leder i supporterklubben Oddrane forklarte markeringen med at de var skuffa over at Solli valgte «pengene» foran gamleklubben Odd Grenland.

I dag har Odd Ballklubb kommet med en offentlig beklagelse, og oppfordrer supporterklubben til å gjøre det samme.

«Odds Ballklubb, med spillere, trenere og støtteapparat, står på ingen måte inne for karakteristikkene Jan Gunnar Solli ble møtt med og ønsker å beklage disse. Vår beklagelse vil bli overbrakt Jan Gunnar direkte så snart vi oppnår kontakt med ham», skriver Odds Ballklubb ved daglig leder Einar Håndlykken i en uttalelse.

«Oddrane Supporterklubb er en uavhengig supporterklubb som selv har ansvaret for sine ytringer. Men Odds Ballklubb oppfordrer likevel Oddrane Supporterklubb til selv å beklage ovenfor Jan Gunnar Solli», står det videre.

- Det er Oddrane som har stått for dette stuntet her. Grunnen til at vi kommer med en beklagelse er fordi at selv om vi og Oddrane skjønner at vi er to ulike organisasjoner, så skjønner ikke hele omverden det. Vi har sett eksempler på at folk i sosiale medier ikke skjønner det. Verden fungerer ikke slik at alle klarer å se forskjellen. I mange sammenhenger er vi i Odd som en stor familie, men vi er mange deler av den familien med selvstendige individer, og vi har valgt å gjøre dette for å vise det, sier Håndlykken til Dagbladet.

Han nevner også en annen grunn til beklagelsen.

- Det er viktig at folk ser at dette ikke er noe som kommer fra alle hold. Solli trodde ikke meningene kommer fra alle, og det er greit å vise at det ikke gjør det, sier Håndlykken.

Forholdet ikke svekket Han tror ikke forholdet mellom Odds Ballklubb og Oddrane supporterklubb blir svekket etter gårsdagens stunt.

- Vi har hatt og har et godt forhold til Oddrane supporterklubb. Vi tror at dette var en enkeltepisdoe som vi ikke tror vil ødelegge for vårt samarbeid i fremtiden. Dette er noe som skjedde i kampens hete. Vi har en sterk profil som ikke blir ødelagt av denne episoden, sier Håndlykken.

Oddrane Supporterklubb skal ha en pressekonferanse i morgen. Daglig leder Tommy Hansen ville ikke uttale seg om saken til Dagbladet i dag. Han mente etter kampen i går at Odd-fansen som demonstrerte ikke gikk for langt.

- Ikke alle kan være enige i å gjøre sånt, og jeg synes ikke at vi gikk for langt. Solli er profilert, og har spilt for storklubber i Norge. Jeg tror ikke han syntes at vi gikk for langt, heller, sa Hansen til Dagbladet.

Solli ut mot fansen Jan Gunnar Solli har selv skrevet et innlegg på Facebook i kveld hvor han takker for støttende meldinger, samtidig som han tar et oppgjør med de som deltok på gårsdagens banner-stunt.

«Når spørsmål i forkant av en kamp kommer om det blir spesielt å møte Odd igjen, så er det jo ikke lenger spesielt — For jeg har jo gjort det så mange ganger før. Spesielt er det når man møter en klubb for første gang etter en overgang. Slik tolker jeg det. Når jeg i tillegg sier at det alltid er vanskelig å møte Odd i Skien — Betyr dette at jeg snakker Odd ned ? Tvert imot så skryter jeg av at Odd er et godt lag når jeg sier dette», skriver han blant annet, og sikter til et intervju med lokale medier før kampen mot Odd Grenland.

«Når noen sier at jeg har en ovenfra og ned holdning i form at jeg snakker Odd ned så bommer vedkommende kraftig», skriver han også.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo uttalte blant annet dette til Dagbladet etter kampen i går:

- Han har vært her siden han var 14. Odd fikk bra med penger da han dro til Rosenborg. Han har vært litt sånn etterpå at Odd liksom ikke er noe. Det er Brann, Rosenborg og Vålerenga og de klubbene der som gjelder. Det reagerer supporterne på. Men å kjøre banner og kalle ham Judas, det blir for drøyt.

Hele innlegget til Jan Gunnar Solli kan du lese her.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Jan Gunnar Solli.