Odds drømmestart overgår alle Fagermos forventninger

- Vi har fått en drømmestart.

Bodø/Glimt - Odd 2-4

BODØ (Dagbladet): - Jeg kan ikke si noe annet enn at ni poeng på tre matcher er en drømmestart. På hjemmebane skal vi kjøre kampene selv, og vinne. Da blir disse bortekampene utrolig viktige. Vi klarte å slå Molde. Og så kommer vi hit til Bodø, til en ny vanskelig bortekamp. Og vinner igjen. Det er stort, sa Dag-Eilev Fagermo.

- I dag var vi veldig bra de første 20 minuttene og hele andre omgang. Vi har fortsatt mer å gå på, vi har ennå ikke nådd toppnivået vårt. Men i dag tenderte vi opp mot dette nivået i perioder.

- Kan dere vinne serien?

- Spør meg etter 30 serierunder, ikke tre!

Suksess-treneren vil altså ikke spekulere i om Odd er modent for å bryte nye barrierer, slik de gjorde i fjor med å  kapre historiske Tippeliga-medaljer (bronse).

- Å bryte nye barrierer nå, vil si å ta enten sølv eller gull. Det vet jeg ikke om vi klarer. Men det kan se ut til at vi er bedre rustet til å tåle en lang sesong i år, kontra i fjor. Visse ting tyder på det, sier Fagermo, og tenker på at fem sentrale spillere var syke eller skadde mot Glimt.

Lårplager og magesjau Av de fem valgte Fagermo å starte med en lårhøne-plaget Ardian Gashi, som måtte gi seg halvveis. Lårskadet var også Olivier Occean og Fredrik Oldrup Jensen, som ikke spilte. Heller ikke Jone Samuelsen og Lars Kristian Eriksen var med til Bodø.

 - Jone og Lars Kristian har magesjau. De er tilbake snart, sier Fagermo.

Frode Johnsen - igjen Erstatterne gjorde seg ikke bort. Frode Johnsen (41), for eksempel, fikk sjansen for Occean på topp. Han brukte 10 minutter på å heade Odd i ledelsen.

Ringreven gjennomførte sin 498. kamp på toppnivå. På disse kampene har han scoret smått utrolige 273 mål - et snitt på over 0,5 pr kamp.

Johnsen scoret sitt andre for sesongen, da han på rutinert vis trakk seg fri på bakre stolpe etter corner.

- Heading ved bakre stolpe etter corner. Hvis du sier at jeg har 273 mål siden 1993, så er vel 100 av dem kommet på dette viset, sa Johnsen og smilte.

Målkonge på 23. året - Hva tenker du om 498 kamper og 273 mål? Er du stolt?

DRØMMESTART: Odd troner alene på tabelltoppen etter tre seiere i seriestarten i Tippeligaen.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
DRØMMESTART: Odd troner alene på tabelltoppen etter tre seiere i seriestarten i Tippeligaen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

- Litt stolt er jeg vel. Mest av alt over at jeg har holdt ut så lenge, sier Johnsen, som er inne i sin 23. sesong. Han debuterte for Odd som nybakt 19-åring i 1993. I tillegg til to perioder med Odd, har han sju sesonger i Rosenborg og en periode i de japanske toppklubbene Nagoya og Shimizu.

Johnsen hyller Fagermo Johnsen mener Dag-Eilev Fagermo er den største enkelt-årsaken til at klubben hans er blitt et stabilt topplag.

- At Odd har hatt samme trener så lenge (Fagermo er inne i sin åttende sesong - red.), er av uvurderlig betydning. Dag-Eilev har fått jobbe i fred, med sin spillestil og sin filosofi om å satse på lokale talenter. Dette svarer seg nå. Vi er 10 mann i årets stall som har spilt sammen i tre-fire år. Ingen andre norske klubber kan vise til en slik kontinuitet, mener Frode Johnsen.

Vil ikke hovere Forrige uke meldte Molde-trener Skullerud seg ut av trenerforeningen - i protest mot begrunnelsen for at Fagermo ble kåret til "årets trener" for 2014.

Der het det blant annet at Fagermo er "spontanreflektert i sin kontakt med media".

De to fotballtrenerne har vært i tottene på hverandre mange ganger - og ofte gjennom at Fagermo har kalt Molde for en kjøpeklubb.

- Er det ekstra herlig å trone på tabelltoppen nå, etter Skulleruds protest-utmeldelse?

- Nei, det tenker jeg ikke på. Men jeg er genuint opptatt av norsk fotball fremtid. Ingen av klubbene presterer i Europa. Landslaget står også svakt. Jeg ser dette i sammenheng med hvordan man driver klubbene. Jeg kan være fleipete eller flåsete i mine uttalelser. Men jeg står for at den eneste riktige vei er å bygge lokal identitet gjennom å dyrke lokale talenter.
 
Slik vi gjør det i Odd, avslutter 48-åringen.