Odds guttelag tatt for kampjuks

Oppga 26-2-seier.

2-26: Resultatet i kampen mellom Bamble 2 og Odd ble satt til 2-26. Kampen ble aldri spilt. Foto: Skjermdump fra fotball.no
2-26: Resultatet i kampen mellom Bamble 2 og Odd ble satt til 2-26. Kampen ble aldri spilt. Foto: Skjermdump fra fotball.noVis mer

(Dagbladet): Den 3. juni skulle kampen mellom Bamble 2 og Odd Ballklubb JPA i gutter 13-klassen spilles, men på grunn av diverse problemer med avviklingen ble kampen aldri gjennomført.

Trenerne for de to lagene ble dermed enige om å sette resultatet til 2-26 i favør Odd. Det skriver Varden i dag.

I reglementet til NFF står det at dersom ett av lagene ikke kan stille, skal motstanderen tilkjennes seieren og en målforskjell på 3-0.

Det ble altså ikke gjort i dette tilfellet.

- Ikke noe vi vil stå for Morten Havenstrøm, sportslig leder i  Odds barne- og ungdomsavdeling, sier til Dagbladet at dette er helt uakseptabel oppførsel.

- Håndteringen av situasjonen har vært veldig uryddig Dette er ikke noe vi i Odd vil stå for, sier han.

Haverstrøm forteller videre at det vil være et ekstraordinært styremøte i dag hvor saken skal behandles.

- Vi legger oss nok på samme linje som forbundet, og gir vedkommende en irettesettelse, avslutter Havenstrøm.

Mest sannsynlig Daglig leder i Telemark fotballkrets sier til Varden at han er skuffet over lagenes oppførsel.

- Jeg er trist, oppgitt og meget skuffet. Det finnes ingen unnskyldning for å oppgi et fiktivt fotballresultat. Vi snakker om barne- og ungdomsfotball, sier Eilertsen.

Eilertsen sier at begge trenerne har mottatt en irettesettelse, og at Bamble vil få en bot på 1000 kroner for å ikke stille lag.

- Jeg vurderte å sende saken inn til doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund, men på grunn av forklaringene og at opplysningene trolig stemmer, så gjorde vi det slik — denne gangen.

Varden spurte også den aktuelle treneren om hvorfor resultatet ble satt til 26-2.

Svaret var at det var det mest sannsynlige utfallet.