MOLDE : Moldes Babacar Sarr (t.v.) og Olivier Occéan i eliteseriekampen mellom Molde og Odd på Aker Stadion 21.08. Moldes manager Ole Gunnar Solskjær til h. og Odds trener Dag-Eilev Fagermo til v.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MOLDE : Moldes Babacar Sarr (t.v.) og Olivier Occéan i eliteseriekampen mellom Molde og Odd på Aker Stadion 21.08. Moldes manager Ole Gunnar Solskjær til h. og Odds trener Dag-Eilev Fagermo til v. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Odds protest avvist: Resultatet blir stående

Et utvalg i Norges Fotballforbund avviser Odds protest og resultatet fra kampen mot Molde 22. august blir stående.

Tippeligakampen på Aker Stadion mellom Molde og Odd endte 4-2, og etter flere hendelser valgte Odd å legge inn en protest hos NFF. De ønsket en omkamp mellom lagene, men det har blitt avvist av NFFs utvalg.

I protesten het det at Odd så hendelsene som ”grove feil ved dommerens forståelse av regelverket, men ikke feil i dommerens skjønnsutøvelse”.

NFFs hjemmesider meldes det at man ikke kan legge inn protest på grunnlag av dommerens skjønnsutøvelse:

- Når dommeren har truffet en skjønnsmessig avgjørelse, er denne endelig selv om det for eksempel ved hjelp av fjernsynsbilder senere kan bevises at avgjørelsen var uriktig, skriver NFF.

Utvalget har sett på videoklipp fra kampen og har kommet frem til at dommeren fikk med seg det som skjedde og at han foretar en egenvurdering. I tillegg avla dommeren en forklaring over at han ikke oppfattet det som nødvendig å stanse spillet. Utvalget tar ikke stilling til dommeren vurdering om det var et godt eller dårlig valg.

I situasjonen som oppstod før Moldes tredje mål har utvalget kommet frem til at Moldes trener ikke forstyrret spillet:

- Det vises i denne sammenheng til at det er snakk om svært kort tid terapeuten var på banen før scoringen (2-3 sekunder), inntredenen skjedde i relativt lang avstand fra målet og hindret ikke noe av spillet, spillerne forholdt seg til dommerens tegn og spilte aktivt videre uten tegn til stopp.

Odds protest var på grunnlag av at dommeren ikke stoppet spillet da en spiller fra hvert lag krasjet i hverandre. Den andre grunnen var at dommeren burde annullert Moldes tredje mål ettersom lagets lege var inne på banen.

Det er ikke kjent om Odd velger å anke avgjørelsen.