Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odds supertalent (18) drev Viking-spillerne til vanvidd

Zekhnini briljerte i Stavanger.

HERJET: Odds Rafik Zekhnini viste seg fram mot Viking og André Danielsen. 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
HERJET: Odds Rafik Zekhnini viste seg fram mot Viking og André Danielsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Viking - Odd 0-2 (0-2)

VIKING STADION (Dagbladet): Odd slo Viking 2-0 på Viking stadion etter både assist og et strålende solomål av stortalentet Rafik Zekhnini i første omgang. Selv var 18-åringen storfornøyd med både egen prestasjon og lagets første seier i Stavanger siden 2003.

- Jeg har vært svak de tre første kampene, så jeg er veldig fornøyd med en scoring og en assist i dag. Det viktigste er likevel at vi vinner, forteller Zekhnini til Dagbladet.

Unggutten ble tatt av banen etter bare 60 minutter, og forklarer det med at han ikke følte seg helt i form.

- Jeg var dårlig i magen, og spydde litt i pausen. Så jeg tok ingen sjanser. Jeg har ikke vært på topp de tre første kampene, men når jeg er på mitt beste, er jeg som i dag, sier han og smiler.

- Du ser potensialet Dag-Eilev Fagermo var naturlig nok fornøyd med tre poeng og en ny kamp uten baklengs. Odd-treneren var også glad for at Zekhini fikk vist hva som bor i ham.

- Vi får fram mange unggutter, og jeg har fått kritikk for at Rafik har fått spille så mye de første kampene på grunn av varierende prestasjoner. Men i dag ser du potensialet, og i dag får vi betalt for det. Det er tre ting som kan ta fra han en stor karriere. Det er skader, det er om han blir for høy på seg selv og det er om han går til en klubb hvor han ikke får tillit, sier Fagermo til Dagbladet.

Og Zekhini er innstilt på å gjøre det som må til for å utvikle seg ytterligere. Derfor lar han seg heller ikke påvirke av interesse fra utelandske klubber.

- Det er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt. Jeg prøver å vise meg frem og gjøre det beste for laget, så får det andre komme etter hvert, forteller 18-åringen.

Flere forfall Man kan si at kampen mot Odd var den første skikkelige testen for Viking, som kunne innta tabelltopp med seier. Tidligere kom Stavanger-laget fra seier mot et Start-lag som er tippet nord og ned, et Vålerenga-lag i krise og 0-0 hjemme mot Sarpsborg 08. Odd på sin side, sto med 1-0 mot Rosenborg og to strake 0-0-kamper mot henholdsvis Brann og Tromsø. En kamp med få mål ville derfor ikke ha vært veldig overraskende.

Zymer Bytyqi fikk kjenning med lysken under gårsdagens trening, og Claes Kronberg, som kom til Viking foran årets sesong, fikk sin debut fra start. For Odd var Fredrik Semb Berge usikker før kampen, og måtte gi seg på oppvarming. Inn kom Lars-Kristian Eriksen. Fra før var en skadd Jone Samuelsen forhindret fra å møte gamleklubben. Skadd var også Ardian Gashi.

Allsang på stadion Det virket ikke som om den siste tids oppstyr rundt Viking hadde hatt noen innvirkning på tilskuerne, noe som ble vist da hele hjemmepublikummet stemte i til «Ein blåe dag» før kampstart. Det virket som om stemningen smittet over på spillerne, for etter bare noen få minutter var Suleiman Abdullahi svært nær å gi hjemmelaget ledelsen etter innlegg fra Samuel Adegbenro.

11 minutter ut i kampen var det Odd sin tur til å være farlig frempå. Bentley fikk dratt av fra 20 meter, Iven Austbø reddet og returen gikk i nettveggen. Men Bentley skulle ha mål, og bare minuttet senere fikk han stå alene på bakerste stolpe etter litt klabb og babb i Viking-forsvaret. Bentley gjorde ingen feil, og sendte Odd i ledelsen på Viking stadion.

Strålende soloraid Etter målet var det Viking som hadde det meste av spillet, uten å komme til de største farlighetene. Etter 25 minutter var det Odd som kom på en farlig overgang, og Zekhnini kom på et strålende soloraid. Han kom seg forbi en Viking-spiller, før han fintet Karol Mets på baken og satte elegant inn 2-0 til bortelaget.

Til vill jubel fra de rundt 40 Odd-supporterne som hadde tatt turen fra Skien. En strålende scoring av unggutten.

- Han velger å rygge, som jeg mener er et dumt valg av han. Det er der jeg er sterk, og da bruker jeg teknikken og ferdighetene mine, forteller Zekhnini.

Etter dette våknet hjemmelaget litt, og Samuel Adegbenro fikk godt treff på en halvvolley fra 16-meteren, men Sondre Rossbach i Odd-målet fikk gitt til hjørnespark.

Fem minutter før pause var også danske Patrick Pedersen bare et par skonummer unna redusering. Kort tid etter mottok Adegbenro ballen i feltet. Han fikk vendt opp, men keeper Rossbach fikk slått ballen i stolpen. Dermed gikk Odd til pause med en 2-0-ledelse.

God Rossbach Til andre omgang kom 18 år gamle Mathias Bringaker inn for Viking, en spiller som har vært veldig frisk de første kampene, og som scoret et nydelig mål i serieåpningen mot Vålerenga. Og nevnte Bringaker var utrolig nær etter bare fire minutter av omgangen. Bjørn Daniel Sverrisson kom rundt på venstre, fikk slått et presist innlegg til Bringaker, men Rossbach vartet opp med en klasseredning. Returen satt Adegbenro i mål, bare for å se at linjedommer hadde vinket for hands.

Viking var klart best det første kvarteret, og etter 59 minutter fikk André Danielsen god tid på bakre stolpe, men Rossbach reddet både skuddet fra Danielsen og returen fra Abdullahi. Han hadde kanskje blitt inspirert av sangen «Jump Around» som ble spilt over høyttaler-anlegget før kampstart, for 20-åringen var virkelig høyt og lavt.

- Sondre har vokst. Det som er bedre er at han har blitt bedre å forebygge og har blitt mer voksen. Han spiller mer trygt og ordentlig, og det gjør at vi holder nullen, sier Fagermo, som tror Rossbach kan være en fremtidig A-landslagskeeper for Norge.

- Han spiller fast på U21, og så lenge han spiller fast på et godt tippeligalag kan han fort være det.

Tempoet falt den siste halvtimen, og foruten et par småfarligheter til hvert av lagene, skjedde det ikke mye mer på Viking stadion. Odd vant, og to unggutter i begge ender av banen fremsto som matchvinnere.

Hele Norges coronakart