Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oddsen raser på Solskjær som ny WBA-manager

Det samme skjedde før Villa-møtet.

KOBLES TIL WBA: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær er den store favoritten til å overta WBA, ifølge utenlandske bookmakere.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
KOBLES TIL WBA: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær er den store favoritten til å overta WBA, ifølge utenlandske bookmakere. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er en ettertraktet mann og nå seiler Molde-treneren for alvor opp som den store favoritten til den ledige managerjobben i West Bromwich Albions.

Solskjærs rådgiver Jim Solbakken vil overfor Dagbladet verken bekrefte eller avkrefte at Solskjær har vært i kontakt med klubben.

Likevel er Solskjær den store favoritten, hvis vi skal tolke oddsmarkedet.

I går var Gianfranco Zola WBA-favoritten. I løpet av det siste døgnet har Solskjær blitt førstevalget hos bookmakerne.

- Når oddsen har sunket så drastisk siden i går er det fordi spillselskapene har mottatt mange spill på Ole Gunnar Solskjær. Enkelt og greit, sier Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad.

- Disse managermarkedene er i stor grad drevet av spekulasjoner og prisene fyker gjerne opp og ned avhengig av hva som skrives av i pressen, og til og med hva slags rykter som settes ut. I tillegg drives markedene av innsatser, så når mange spillere leser den samme avisartikkelen eller hører det samme ryktet, for deretter å satse penger, så synker oddsen fort, sier Dybwad.

Bekreftet henvendelse Molde bekreftet i går at det er kommet konkrete henvendelser rundt suksesstreneren, men ledelsen ville ikke røpe konkrete navn. Uttalelsen har blitt fanget opp i britisk presse, noe som ifølge oddseksperten helt sikkert har bidratt til at oddsen har rast.

Oddsmarkedet har ved flere anledninger truffet bra med sine spekulasjoner rundt norske trenere. Både da Ståle Solbakken ble klar for Wolves og da Solskjær var på møter med Aston Villa, var begge store favoritter til jobben.

- Nå er jo oddsen nede i 2,00 hos enkelte bookmakere, noe som skulle tilsi at det er i underkant av 50 prosent sjanse for at Solskjær får jobben. Det synes jeg høres veldig høyt ut, sier Dybwad.

Tviler på Solskjær Den britiske avisa The Times hevder i dag at WBA har kontaktet André Villas-Boas som mandag fikk sparken i Tottenham. De hevder også at Martin Jol har vært i kontakt med klubbledelsen.

Ifølge lokalavisa Birmingham Mail-journalist Chris Lepkowski er ikke Solskjær blant de som WBA vurderer.

- WBA-ledelsen distanserer seg fra ryktene om Ole Gunnar Solskjær, skriver Lepkowski.

Dybwads oddstips kan du lese i oddspalten hver dag.