Oddvar Brå kritisk til nivået i norsk utholdenhetsidrett

Ville blitt mester på alle distansene, mener han.

Brå sier at han selv trente 900 til 1000 timer i året over en 20-årsperiode, og at dagens aktive ikke må være redde for å legge seg til harde treningsvaner.

- Tidene jeg presterte på friidrettsbanen hadde holdt til å bli norsk mester på alle langdistansene i friidrett i år, sier Oddvar Brå til langrenn.com.

- Treningsmengde gir en pekepinn, men forteller ikke alt. Selv om vi på min tid kanskje trente noe mer mengde enn dagens utøvere, er sesongen nå litt annerledes. Det gjør at en sammenligning av treningsmengde blir litt irrelevant, innrømmer Brå.

Han tar fram et eksempel for å illustrere hvor hardt og hvor rått han og Ivar Formo trente for å bli best.

- En gang jeg og Ivar Formo hadde løpt en tre timers tur i Nordmarka, avsluttet vi økten ved idrettshøyskolen. Der sto en kamerat av oss og lurte på om vi ikke kunne løpe en 5000 meter på den nye løpebanen. Vi kastet overtrekksjakkene og bestemte oss for å legge oss på et skjema med 72 sekunder på runden.

- Etter en spurtrunde kom vi inn på 14.57, forteller han.

(NTB)

Oddvar Brå kritisk til nivået i norsk utholdenhetsidrett
KRITISK: Oddvar Brå mener hans tider ville holdt til å bli mester i alle langdistansene i friidrett i år. Her sammen med Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas under Norges Skiforbunds 100 års jubileumsfest i Oslo. Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix
KRITISK: Oddvar Brå mener hans tider ville holdt til å bli mester i alle langdistansene i friidrett i år. Her sammen med Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas under Norges Skiforbunds 100 års jubileumsfest i Oslo. Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix Vis mer