Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boka «Oddvar Brå. Et skiløperliv»

Oddvar Brå med ny bok: - Den kommer til å skape overskrifter

Til høsten kommer det en ny bok om Oddvar Brå (67). Der kommer det frem opplysninger om Brå som han selv ikke visste om.

NY BOK: Oddvar Brå møtte pressen i Holmenkollen mandag, og fortalte blant annet om boka som handler om ham som kommer til høsten. Foto: Andreas Lekang
NY BOK: Oddvar Brå møtte pressen i Holmenkollen mandag, og fortalte blant annet om boka som handler om ham som kommer til høsten. Foto: Andreas Lekang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Alle vet hvem Oddvar Brå er, men folk vet ikke noe særlig om ham. Ting som ingen har visst før kommer frem i boka. Den kommer til å skape overskrifter, sier forfatter Thor Gotaas til Dagbladet.

Gotaas viser oss manuset til boka «Oddvar Brå. Et skiløperliv», som kommer 10. oktober. I tillegg til å være forfatter er Gotaas også skihistoriker og folklorist.

- Det kommer nok mye nytt om meg. Det er en bok om et skiløperliv, men det er også en del annen informasjon som media og andre ikke vet om fra før, sier Oddvar Brå til Dagbladet.

- Lærerik for unge

I DYBDEN PÅ BRÅ: Thor Gotaas kommer med boken "Oddvar Brå. Et skiløperliv" til høsten. Han mener selv at boken kommer til å skape overskrifter. Foto: Andreas Lekang
I DYBDEN PÅ BRÅ: Thor Gotaas kommer med boken "Oddvar Brå. Et skiløperliv" til høsten. Han mener selv at boken kommer til å skape overskrifter. Foto: Andreas Lekang Vis mer

Thor Gotaas har skrevet boken, og ifølge Brå kommer det også frem opplysninger han selv ikke visste om.

- Det er interessant å se den utviklingen langrenn har hatt de siste 50 åra. Boka vil kanskje være lærerik for unge utøvere, som kan se det knallharde arbeidet som ble lagt ned i gamle dager. Det var ikke noe dårligere enn i dag, kanskje til og med bedre, sier Brå og smiler.

Ikke første bok

Dette er ikke den første boken som kommer ut om Oddvar Brå. I 1988 skrev Otto Ulseth boka «Oddvar Brå - det lange løpet».

To år senere kom boka «Gull og glipp», som er skrevet av Rolf Hovden. Til høsten kommer det altså en ny bok om skihelten.

- Det kommer masse nytt om Brå i denne boka, om oppveksten, bakgrunnen og familien hans. Han har gjort mer enn å brekke en stav, sier Gotaas.

Brå (67) og Aleksandr Zavjalov (63) var mandag tilbake der et ikonisk norsk idrettsøyeblikk ble til. Deler av VM-stafetten fra 1982 ble rekonstruert.

Ser på Northug

Petter Northug ble også et tema under seansen i Holmenkollen. Oddvar Brå håper Northug kan komme tilbake i godt, gammelt slag.

- Jeg håper han gjør det bra. Northug har hatt noen vanskelige sesonger. Nå håper jeg at han kommer seg inn i et lag igjen. Jeg tror det kan gi han et lite løft, sånn at han senere kan få tilbake troen på at han kommer tilbake til det nivået han var på før, sier Brå.

Brå og Northug er nesten naboer, men ser hverandre sjelden. Brå gjentar at han mener Northug må få tilbake troen på seg selv hvis han igjen skal bli verdens beste.

- Hvis han får igjen troen, tror jeg han kan utfordre de beste, hvert fall på de korte sprintdistansene. Det blir spennende å se, sier Brå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!