Boka «Oddvar Brå. Et skiløperliv»

Oddvar Brås ukjente familiedrama: - Et sårt punkt i livet

Ukjente detaljer om Oddvar Brås forhold til bestemora han aldri møtte, kommer fram i ny bok.

NY BOK: Oddvar Brå har kommet med ny bok. I boka står det blant annet om Brås forhold til bestemora, som han aldri møtte. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY BOK: Oddvar Brå har kommet med ny bok. I boka står det blant annet om Brås forhold til bestemora, som han aldri møtte. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er den nye boka om langrennslegenden Oddvar Brå - «Oddvar Brå. Et skiløperliv» - i butikkhyllene. Boka er skrevet av folklorist og skihistoriker Thor Gotaas.

Boka handler om Oddvar Brås liv. Gotaas tar oss gjennom Brås oppvekst, gården han kommer fra, familiemedlemmer, hvordan Brå trente for å bli så god i langrenn, karrieren, familielivet og livet etter karrieren.

I tillegg er selvsagt duellen mot Aleksandr Zavjalov i 1982, da Brå brakk staven, mye omtalt.

I boka kommer det også fram at Brå aldri møtte bestemora, Borghild. I samtale med Dagbladet sier Brå at dette er det mest interessante med boka.

Forfatter Thor Gotaas skriver følgende:

«E kjenn bestemor di», sa ei dame på en fest på Støren i 1970-åra, men han (Brå, journ.anm.) forfulgte ikke saken. Emnet var uaktuelt å ta opp hjemme og ble ikke nevnt av foreldrene.»

- Jeg har tenkt mye på det etterpå. Da jeg var ung, hadde jeg fått et hint en gang om at jeg hadde en bestemor på farssiden, men jeg forfulgte det ikke noe mer. Jeg ble overrasket da jeg fikk vite mer om det. I ettertid, når jeg ser hele historikken, har hun hatt et tøft liv. Det er litt trasig at hun aldri fikk møte meg, for det kunne vært en opptur for henne. Hun døde jo med et bilde av meg over senga si, sier Brå til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer