Heerenveen-profil: - Ødegaard holder et høyere nivå enn resten av ligaen

Ødegaard: - Det blir emosjonelt

Martin Ødegaard blir omtalt som for god for nederlandsk klubbfotball av sine konkurrenter. Feyenoords ignoranse av Ødegaard skaper temperatur, mens nordmannen selv forbereder seg på en emosjonell avslutning i kveld.

SISTE KAMP: Martin Ødegaard tror følelsene vil komme i kveld når han spiller sin siste kamp for Vitesse. Foto: NTB Scnapix
SISTE KAMP: Martin Ødegaard tror følelsene vil komme i kveld når han spiller sin siste kamp for Vitesse. Foto: NTB ScnapixVis mer

Martin Ødegaard spiller i kveld sin siste kamp for Vitesse i play off-finalen mot FC Utrecht, som avgjør hvilket lag som får spille Europa League neste sesong.

At det går mot slutten i Vitesse, synes nordmannen er trist.

- Kampen i morgen er min aller siste i gult og svart. Det vil bli en spesiell kamp for meg. Jeg har hatt en flott tid her, og det er synd at det er over nå. Det har vært et godt år for meg og også for laget, om vi vinner play off-kampen. Men det er synd at det er over etter i morgen, sier Martin Ødegaard til lokalavisa Omroep Gelderland.

- Jeg kommer virkelig til å savne denne klubben, støtteapparatet og alle menneskene her. Jeg håper jeg kan varte opp med et siste show for klubben i morgen. Det fortjener de. I tillegg synes jeg Vitesse fortjener å vinne play off-finalen og få Europa League, fordi vi var best av play off-lagene i ligaen. Vi må vise det igjen i morgen og gi hele klubben noe å feire.

AJAX-AKTUELL: Martin Ødegaard etter kaos-kampen mot Sverige og ryktene om en eventuell overgang til Ajax.. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Emosjonelt

Ødegaard forventer at avslutningen i Vitesse blir preget av følelser.

- Jeg synes det er vanskelig å spå hva som vil gå gjennom hodet mitt i morgen. Men det kommer til å bli emosjonelt for meg. Forhåpentligvis kan jeg forlate banen med et stort smil etter Vitesse-seier, sier den norske ballmagikeren.

Meningene er mange om hvor veien bør gå videre for det norske stortalentet med en fotballforståelse og ballbehandling få andre 20-åringer i verden kan vise til.

- Høyere nivå enn resten av ligaen

Tidligere landslagsspiller for Nederland og Heerenveen-profil Stijn Schaars er full av lovord om sin tidligere lagkamerat.

- Du må ikke lære Martin å spille. Han lærer deg. I Heerenveen så vi det enorme potensialet hans. Nå leverer Martin også mange mål og assist og viser at han holder et høyere nivå enn resten av ligaen, sier Schaars.

Den nederlandske TV-profilen Hugo Borst reagerer på at Ødegaard ikke har spilt i en enda bedre klubb enn Vitesse denne sesongen og klandrer serietreer Feyenoord for å ha ignorert nordmannen før sesongen.

- Visste han ikke hvor latterlig billig Ødegaard var?

Han blir oppgitt over at ikke større klubber så 20-åringens talent forrige sesong, da avviket mellom Ødegaards underliggende tall og faktiske leveranse i målpoeng var oppsiktsvekkende stort, som omtalt i Dagbladet i fjor.

Nordmannen var blant spillerne som skapte flest store målsjanser i ligaen, men ineffektive lagkompiser i Heerenveen holdt antall assist kunstig lavt.

- Vitesse har bare betalt 35 000 euro for å låne Ødegaard én sesong. Hvorfor lånte ikke fattige Feyenoord Ødegaard? Visste ikke klubbdirektør Martin van Geel hvor latterlig billig Ødegaard var, eller vurderte de ikke ham som god nok? Uansett er det en dårlig vurdering, freser Borst til Algemeen Dagblad.

Ajax er forventet å bli neste stoppested for Ødegaard. En to år lang utlånsavtale er nevnt som det mest aktuelle utfallet av både spanske Marca og nederlandske De Telegraaf.

Nederland, Spania eller Tyskland neste?

En rekke Ajax-legender har skrytt av 20-åringen fra Norge og ytret et sterkt ønske om at Ødegaard signeres av Champions League-semifinalisten Ajax.

- Jeg mener at Ødegaard kan fylle rollen til Hakim Ziyech på en mesterlig måte, sier Ronald de Boer til TV-kanalen Fox Sports.

- Ødegaard kan både bekle en kantrolle i Ajax, men også fungere som en ekstra sentral midtbanespiller ved å skjære innover - og samtidig åpne opp for en offensiv sideback langs kanten.

Ifølge El Espanol foretrekker imidlertid Real Madrid å låne nordmannen ut til Bundesligaen, for å få tøffere matching i en bedre liga.

Det korresponderer i så fall med Vitesse-manager Leonid Slutskijs uttalelser om at Ødegaard er for god for den nederlandske ligaen.

- Martin Ødegaard bør velge en annen klubb enn Ajax. En tøffere liga vil være bedre for hans utvikling, sa Leonid Slutskij nylig til Algemeen Dagblad.

- Ajax vinner 80 prosent av kampene uten å måtte kjempe så mye for det. Hva lærer Martin av det? Ajax er for all del en god klubb. Martin kan håndtere det nivået. Men han må utvikle seg videre. Martin har spilt i Nederland i tre sesonger nå. Jeg tror mer motstand i en tøffere liga er bedre for ham.

Vitesse møter FC Utrecht tirsdag kl. 20.45. Antatt Vitesse-ellever mot FC Utrecht i Ødegaard siste kamp for de gule og svarte er som følger, ifølge Omroep Gelderland:

Pasveer, Karavaev, Van der Werff, Doekhi, Clark, Ødegaard, Serero, Bero, Büttner; Matavz and Linssen.