Ødegaard (15) innrømmer: - Det blir mye om dagen

Dette gleder han seg mest til.

DRAMMEN (Dagbladet): Martin Ødegaard (15 år, åtte måneder, tre dager) ble i dag tatt ut i landslagstroppen som skal spille mot De Forente Arabiske Emirater i Stavanger førstkommende onsdag.

Midtbaneteknikeren får dermed sjansen til å bli tidenes yngste norske landslagsspiller.

Ødegaard fortsetter dermed å bryte rekorder. Han er allerede tidenes yngste Tippeliga-spiller, samt den yngste målscoreren i Tippeligaen gjennom tidene.

Trikset da han fikk beskjeden Ødegaard fikk selv beskjeden om landslagsuttaket etter gårsdagens Strømsgodset-trening.

15-åringen sto - selvsagt - og trikset med en ball inne på kunstgressteppet på Marienlyst stadion da Godset-sportssjef Jostein Flo ga ham beskjeden.

Reflektert Den offisielle meldingen om at Godsets nummer 16 er tatt ut på landslaget kom imidlertid ikke før i ettermiddag, og etter dagens trening, ventet et fulltallig pressekorps på den potensielt historiske spilleren.

Mens mikrofonene, kameraobjektivene og blitzlampene kjempet om Ødegaards gunst, fortalte 15-åringen på rolig og reflektert vis at han gleder seg til den mulige debuten med flagget på brystet.

- Det blir mye om dagen, men jeg klarer å ha fokus på det jeg skal, så det er ikke noe problem, sier han til Dagbladet.

TIDENES YNGSTE: Martin Ødegaard gleder seg til sin mulige landslagsdebut på onsdag. Foto: Endre Vellene
TIDENES YNGSTE: Martin Ødegaard gleder seg til sin mulige landslagsdebut på onsdag. Foto: Endre Vellene Vis mer

Per-Mathias Høgmo er ikke overrasket over at Ødegaard har spilt seg inn i landslagssituasjonen allerede i debutsesongen.

- Han har vist så gode prestasjoner i flere kamper i Tippeligaen, at jeg ønsker å se han på A-landslaget.  Jeg sa før sesongen at han kom til å bli årets komet i Tippeligaen, og at han kunne bli tidenes yngste A-landslagsspiller. Jeg er ikke overrasket over at han har overbevist. Nå gleder jeg meg til å se han i aksjon, og hvordan han presterer på landslaget, sier landslagssjefen.

Hva Ødegaard gleder seg mest til, kan du se i videovinduet over!

• Norge - Emiratene spilles på Viking stadion onsdag klokka 18.30.