Ødegaard (16) glad for at lagkameratene har blitt mer voksne: - Merker forskjell

Blir trolig benket igjen.

KLAGER IKKE Martin Ødegaard klager ikke over lite spilletid. Vidunderbarnet ble benket mot Bulgaria og blir trolig benket igjen mot Kroatia.
Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
KLAGER IKKE Martin Ødegaard klager ikke over lite spilletid. Vidunderbarnet ble benket mot Bulgaria og blir trolig benket igjen mot Kroatia. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Da Norge møtte Kroatia og tapte 1-5 i mars, fikk Martin Ødegaard sjansen fra start. Siden har 16-åringen inntatt en av hoderollene på landslaget.

Men når Norge møter Kroatia igjen på søndag, er situasjonen en annen. Ødegaard ble sittende på benken gjennom samfulle minutter mot Bulgaria og får neppe mye spilletid mot kroatene heller.

- Det er ikke gøy å sitte på benken. Jeg vil jo spille mest mulig, sier Ødegaard til Dagbladet.

- Klarte du å glede deg over seieren til tross for at du ikke fikk bidra?

- Ja, det gjorde jeg virkelig. Det var en morsom opplevelse og en veldig god dag for norsk fotball, sier Real Madrid-spilleren.

- Har blitt mer voksne Plutselig snudde negativiteten til optimisme og ropene etter vidunderbarnet Ødegaard kom aldri, all den tid de elleve utvalgte leverte varene.

Playmakeren synes laget har utviklet seg siden sist gang Kroatia stod på motsatt halvdel.

- Laget blir bare bedre og bedre. Det er veldig gøy, selv om det betyr tøffere konkurranse for min del. Det er sånn det skal være på et landslag, sier Ødegaard.

- Hva konkret har blitt bedre?

- Vi har et ungt lag som har blitt mer voksne. Jeg merker forskjell. Mange av ungguttene har tatt steg. Det er veldig gledelig, sier lagets yngstemann.

Han kan selv smile lurt etter å ha bli tatt ut i Real Madrids Champions League-tropp.

- Det betyr mye for meg. Det er veldig stort, og det viser at Real Madrid har troen på meg, sier Ødegaard.

Kan bli joker Mot Bulgaria analyserte Ødegaard spillet grundig og nøye fra benken i håp om å spille en avgjørende rolle.

- Det er viktig å være forberedt og utnytte svakheter og rom hos motstanderen. Denne gang kom jeg ikke inn på, men det kan endre seg til Kroatia-kampen, sier teknikeren, som trolig får en joker-rolle mot kroatene.

- Det kan hende. Vi får se, sier han lurt.

Tidligere landslagsspiller Mini Jakobsen tror ikke at Ødegaard får mye spilletid mot Kroatia heller.

- Jeg tror han starter på benken. Hvis vi har ballen mye, kan Martin komme inn utover i kampen og utrette noe i rommet mellom midtbanen og spissen, tror fotballeksperten.

- Men Norge får vel ikke ballen veldig mye mot Kroatia?

- Det er nettopp derfor jeg er usikker på om Martin kommer til sin rett i kampen. Jeg ser for meg at Markus Henriksen prioriteres i en slik kamp, og at Martin prioriteres mot Malta hvor vi har ballen mye mer. Da kan han bruke sin kreativitet, mener Mini.

Han tror imidlertid ikke at Norge kommer til å være veldig underlegne hva angår ballinnhav.

- Vi hadde jo ballen mest mot Bulgaria, og jeg tror ikke Kroatia kommer til å dominere fullstendig de heller. Det blir nok ganske jevnt, spår 49-åringen.

BENKET: Martin Ødegaard ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter i 1-0-triumfen borte mot Bulgaria.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BENKET: Martin Ødegaard ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter i 1-0-triumfen borte mot Bulgaria. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer