Ødegaard advarer revansjelystne Norge: - Han er farlig

De norske landslagsspillerne ønsker hevn etter kollapsen mot Sverige i mars. Men Martin Ødegaard advarer Norge om én han kjenner veldig godt.

SE OPP! Martin Ødegaard mener lagkameraten Alexander Isak blir en mann å se opp for i skjebnekampen mellom Norge og Sverige søndag. Foto: NTB Scanpix.
SE OPP! Martin Ødegaard mener lagkameraten Alexander Isak blir en mann å se opp for i skjebnekampen mellom Norge og Sverige søndag. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Søndag møtes to nasjoner som begge gjorde jobben torsdag. Norge tok en kontrollert 2-0-seier hjemme på Ullevaal stadion mot Malta, mens Sverige feide over Færøyene og vant 4-0 mot tabelljumboen.

Martin Ødegaard var involvert i det meste i Malta-seieren, og fikk en sekser på Dagbladets børs. Og på Færøyene, herjet Alexander Isak for svenskene.

En mann å se opp for

«Alle» vil ha en bit av Ødegaard i pressesonen etter kampen, og selv om han kommer rett fra garderoben en liten stund etter at sluttsignalet gikk på Ullevaal, fikk han med seg hva Isak hadde gjort på Færøyene.

- Ja, jeg hørte det så vidt tidligere. Det er bra han har gjort fra seg i dag så han ikke gjør det på søndag, sier han til Dagbladet med et smil.

SVENSK STJERNE: Alexander Isak, her i aksjon for Real Sociedad. Foto: PA Photos.
SVENSK STJERNE: Alexander Isak, her i aksjon for Real Sociedad. Foto: PA Photos. Vis mer

De to er lagkamerater i Real Sociedad, etter å ha gått en ganske lik vei. Ødegaard har lenge vært den store stjernen i Norge, og det har vært mange medieoppslag om hvor god tidenes yngste landslagsdebutant kan bli.

En liknende historie har utspilt seg i Sverige, om Alexander Isak. Mens Ødegaard ble hentet til Real Madrid i ung alder, gikk Isak fra AIK til Borussia Dortmund, og han hadde for lengst fått kallenavnet «den nye Zlatan».

Deretter tok de begge store steg i nederlandsk fotball, før de nå er lagkamerater og gode kompiser i San Sebastian. Ødegaard er klar på at han blir en mann å se opp for på søndag, når Norge og Sverige møtes på Friends Arena i Stockholm til en skjebnekamp i jakten på EM-plass.

- Han er farlig. Hvis han får tid og rom til å rettvende seg så er han farlig. Vi må være tett på ham, understreker Ødegaard, som også hadde følgende å si etter kampen:

FORNØYD: Martin Ødegaard var fornøyd med Norges innsats mot Malta. Reporter: Yngve Gjerde. Video: Elias Kr. Zahl Pettersen / Dagbladet Vis mer

Vil jekke ned svenskene

Det er en revansjelysten gjeng som nå vender blikket mot oppgjøret mot «söta bror».

- Jeg håper virkelig alle får ut det lille ekstra vi trenger på søndag, sier Joshua King.

Bournemouth-spissen scoret Norges 2-0-mål mot Malta, og scoret dermed sitt 15. landslagsmål. Han tror det blir en bære eller briste-kamp mot Sverige på søndag.

- Hvis vi taper mot Sverige, tror jeg ikke de roter bort 2.-plassen. Det blir en 2. plassfinale på Friends Arena. Vi må gjøre jobben. De kom hit og tok to poeng fra oss, så nå vi dra dit og ta tre poeng fra dem, sier han til Dagbladet, og fortsetter:

- De har veldig mange gode spillere, men det har vi også. Hvis vi er på vårt beste er det fullt mulig å slå dem.

Han har på ingen måte glemt den utrolige uavgjortkampen i mars, og ønsker nå å jekke ned svenskene.

- Norge har vært lillebror til Sverige i mange, mange år nå. Og så er de er jo litt her oppe, sier King, og strekker hånda i været og gestikulerer.

- En rysare

Svenskene er nå nummer to i gruppen bak suverene Spania. Sverige har ti poeng, mens Norge står med åtte. Like bak følger Romania med syv poeng på 3. plass.

- Vi er veldig revansjelystne. Jeg synes vi var det beste laget mot Sverige i 75 minutter. Det var surt, og jeg tror alle har hatt den kampen litt i bakhodet da vi kom hit, sier landslagskaptein Stefan Johansen til Dagbladet.

Sander Berge, som scoret sitt første landslagsmål for Norge i 2-0-seieren over Malta, beskriver kampen som ei gulrot de har visst om lenge.

- Det blir en rysare. Det ligger nærmest en EM-plass for vinneren vil jeg tro.