Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard avslører hvorfor han velger U21 foran A-landslaget

- Jeg vil spille med kompisene mine, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/TALLINN (Dagbladet): Real Madrid-talentet Martin Ødegaard (17) ble nok en gang tatt ut i Per-Mathias Høgmos landslagstropp til denne månedens landskamper. Da det ble offentliggjort, skrev Dagbladets kommentator at uttaket bare kan forsvares ved å gi Ødegaard mye spilletid.

Etter noen landslagstreninger i lite glamorøse Tallinn, med et vær og spilleforhold som ikke er spesielt mye bedre enn det som har blitt slaktet i Tippeligaen, har landslagsledelsen og Ødegaard gjort helomvending:

Ødegaard skal ikke spille for A-landslaget mot Estland og Finland likevel. 17-åringen flyttes ned til U21-landslaget i kampene mot jevnaldringer fra Nederland og Spania.

Det store spørsmålet er: Hva ligger bak dette? Hvorfor har partene plutselig ombestemt seg? Og hvem er det egentlig som har bestemt dette?

Etter det Dagbladet forstår, er Høgmo og Ødegaard enige om beslutningen. Det forfektet begge etter dagens landslagstrening i den for øyeblikket kalde og forblåste estiske hovedstanden.

- Under disse forholdene og på denne banen, forventer jeg en fysisk og tøff kamp. Da er det bedre for Martin å få en god opplevelse i 10-rollen for U21-landslaget mot så god motstand som Nederland og Spania, forteller Høgmo til Dagbladet.

Hovedpersonen selv bekrefter at det er konsensus om beslutningen. Nå slutter Ødegaard seg til U21-troppen på La Manga, langt nærmere hans hjemmebane i Madrid.

- Jeg tror dette er den beste løsningen. Jeg hadde lyst til å spille med kompisene mine. Her kan jeg få mye spilletid i 10-rollen. Jeg tror dette blir bra, forklarer Ødegaard til Dagbladet.

Norges A-landslag møter Estland i Tallin 24. mars og Finland på Ullevaal Stadion 29. mars. Norges U21-landslag møter Nederland på La Manga 25. mars og Spania på Condomina Stadium i Murcia den 28. mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!