Ødegaard avslører hvorfor han velger U21 foran A-landslaget

- Jeg vil spille med kompisene mine, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/TALLINN (Dagbladet): Real Madrid-talentet Martin Ødegaard (17) ble nok en gang tatt ut i Per-Mathias Høgmos landslagstropp til denne månedens landskamper. Da det ble offentliggjort, skrev Dagbladets kommentator at uttaket bare kan forsvares ved å gi Ødegaard mye spilletid.

Etter noen landslagstreninger i lite glamorøse Tallinn, med et vær og spilleforhold som ikke er spesielt mye bedre enn det som har blitt slaktet i Tippeligaen, har landslagsledelsen og Ødegaard gjort helomvending:

Ødegaard skal ikke spille for A-landslaget mot Estland og Finland likevel. 17-åringen flyttes ned til U21-landslaget i kampene mot jevnaldringer fra Nederland og Spania.

Det store spørsmålet er: Hva ligger bak dette? Hvorfor har partene plutselig ombestemt seg? Og hvem er det egentlig som har bestemt dette?

Etter det Dagbladet forstår, er Høgmo og Ødegaard enige om beslutningen. Det forfektet begge etter dagens landslagstrening i den for øyeblikket kalde og forblåste estiske hovedstanden.

- Under disse forholdene og på denne banen, forventer jeg en fysisk og tøff kamp. Da er det bedre for Martin å få en god opplevelse i 10-rollen for U21-landslaget mot så god motstand som Nederland og Spania, forteller Høgmo til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer