Ødegaard avslører sitt mentale triks: Slik takler han presset

- Det har vært viktig.

STAVANGER (Dagbladet): I morgentimene landet Martin Ødegaard og pappa Hans Erik på Stavanger lufthavn. Derfra dro duoen rett til Statoils talentsamling på Lassa like utenfor sentrum.

Foran øynene på landets mest talentfulle 2001- og 2002-modeller fortalte Real Madrid-spilleren hvordan han har trent i oppveksten. Overfor Dagbladet deler Ødegaard også et helt spesifikt mentalt triks han og faren har brukt for å ta fokuset bort fra faktorer ting som er utenfor hans kontroll.

- Jeg har faktisk jobbet veldig mye med det, uten at jeg har vært klar over det selv. Faren min snakket litt under foredraget om ting vi har pratet om både før og etter kamper. Før en kamp hadde jeg for eksempel et mål om å gjøre en finte eller en annen ting, sier Ødegaard til Dagbladet.

- Veldig viktig Selv om det kanskje høres ut som en bagatell, har metoden betydd mye for Ødegaard.

- Uansett om det var med kretslaget, klubblaget, i Tippeligaen eller i Real Madrid har vi snakket om det. Jeg har tenkt: «Det skal jeg gjøre i dag». Så har vi alltid snakket om det etter kampen om hvordan det gikk. Så vi har hele tiden jobbet med det uten at jeg var klar over det selv. Det har vært viktig, forteller 16-åringen.

- Har det vært for å ta bort fokuset fra det utenomsportslige?

- Ja, på en måte. Pappa har alltid vært opptatt av at jeg skal gjøre det jeg kan. Jeg skal ikke være redd for å feile. Det har kommet inn i blodet mitt på grunn av han. 

Overrasket Ødegaard forteller også at han har trent rundt 20 timer i uka siden han var liten. Det var også det beste rådet han og faren kunne gi til de talenfulle unge guttene og jentene på talentsamlingen i Stavanger:

- Jeg vil så klart oppfordre dem til å trene og øve mye. Det er det som gjør deg bedre. Samtidig er det viktig at de ikke gjør det bare fordi jeg sier det. De må ha lyst til det og synes at det er gøy, hvis ikke føler jeg det ikke er så mye vits, sier Ødegaard.