Martin Ødegaard om den tøffe perioden, Real Madrid og Ajax

Ødegaard beklager: - Fryktelig

Martin Ødegaard ønsker seg tilbake til Real Madrid så raskt som mulig. Etter kampslutt i går ble han stående igjen på gressmatta lenge. - Jeg var helt i min egen verden.

VIKTIG VALG: Martin Ødegaard spøker om Ajax-ryktene, ønsker seg til Real Madrid raskest mulig og forteller om utfordringene han møtte i starten i Nederland. Foto: Lars SMOOK / ANP / AFP / NTB scanpix
VIKTIG VALG: Martin Ødegaard spøker om Ajax-ryktene, ønsker seg til Real Madrid raskest mulig og forteller om utfordringene han møtte i starten i Nederland. Foto: Lars SMOOK / ANP / AFP / NTB scanpixVis mer

Martin Ødegaard fikk ikke den avskjeden han ønsket i sin siste Vitesse-kamp mot Utrecht i går kveld. Europa League-plassen røk på målstreken for Vitesse.

0-2-tapet var tungt å svelge for nordmannen.

- Det er fryktelig at vi klarer 5. plassen i serien og likevel ender opp tomhendt uten Europa League-plass, sier Martin Ødegaard til De Gelderlander.

- Dette var en dårlig kamp av oss. Hjemme mot FC Groningen her sist fungerte det meste og du så selvtilliten vokste hos oss spillerne. Nå virket det som ingenting fungerte. Hva skyldes det? Det er vanskelig å si.

- Helt i min egen verden

Ødegaard brukte lang tid på å komme seg igjen og gå bort til supporterne etter gårsdagens tap i siste Vitesse-kamp. Nå forklarer han hvorfor.

SKUFFET: Martin Ødegaard fikk en tung avslutning på tiden i Vitesse i går. Foto: Lars SMOOK / ANP / AFP / NTB scanpix
SKUFFET: Martin Ødegaard fikk en tung avslutning på tiden i Vitesse i går. Foto: Lars SMOOK / ANP / AFP / NTB scanpix Vis mer

- Jeg var helt i min egen verden i skuffelse. Men jeg ville virkelig takke fansen og si farvel. Supporterne i Vitesse har vært fantastisk for meg denne sesongen, påpeker nordmannen.

Selv om avslutningen ikke ble som ønsket, kan Ødegaard se tilbake på én sesong i Vitesse som har vært meget vellykket.

20-åringen havnet på årets lag i Eredivisie og er av statistikknettstedet whoscored.com rangert som ligaens femte beste spiller denne sesongen. Ødegaard er den yngste spilleren på topp 10-lista og den eneste som ikke spiller for en av de tre beste klubbene.

- Jeg kom her til Nederland for å utvikle meg som fotballspiller og spille regelmessig på et høyt nivå. Det har vi lykkes med, sier den norske ballmagikeren.

Det startet imidlertid litt kronglete i Heerenveen, hvor Ødegaard fikk kritikk for å levere for få målpoeng.

Ødegaard tar selvkritikk

Nå snakker 20-åringen ut om presset og den vanskelige starten i nederlandsk fotball.

AJAX-AKTUELL: Martin Ødegaard etter kaos-kampen mot Sverige og ryktene om en eventuell overgang til Ajax.. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Ettersom jeg kom fra Real Madrid var forventningene til meg veldig høy. Det er for så vidt logisk. Sånn er det å være eid av Real Madrid. Jeg startet litt forsiktig i Heerenveen og leverte ikke nok mål og assist. Jeg spilte ikke bra nok, forteller Ødegaard til VoetbalPrimeur.

- Når det er sagt, hadde jeg en del uflaks når det gjelder antall assist. Jeg fortjente flere målgivende pasninger. Men jeg bestemte meg for å bare jobbe enda hardere. Det har gitt resultater, sier 20-åringen.

Uflaks hva angår manglende assist forrige sesong kan enkelt dokumenteres i det oppsiktsvekkende store avviket mellom hvor mange store sjanser Ødegaard skapte i Heerenveen i fjor og hans underliggende tall, sammenliknet med det endelige sluttproduktet, som Dagbladet la fram i fjor.

Ødegaard om ryktene

I Vitesse har det virkelig løsnet for Ødegaard, også målt i sluttprodukt og målpoeng, med totalt ni mål og tolv assist denne sesongen. Det er en enorm forbedring fra to mål og én assist i Heerenveen sesongen før.

- Denne sesongen har jeg virkelig vist hva jeg kan. Jeg har utviklet meg og er godt fornøyd med det, sier Real Madrid-eiendommen.

De siste månedene har det norske stortalentet levd med konstante overgangsrykter, hvor en to år lang låneavtale med Champions League-semifinalist Ajax er hyppig nevnt.

- Er alle ryktene forstyrrende for deg?

- Det er en del av fotballen og noe vi bare må håndtere. Spiller man dårlig, får man kritikk. Spiller man bra, får du også mye oppmerksomhet rundt det. Jeg er vant til det nå.

Vil returnere til Real Madrid

Den norske midtbaneeleganten håper å bli god nok for Real Madrid så raskt som mulig.

- Min agent er i kontakt med Real Madrid. Først vil jeg slutte meg til det norske landslaget for å spille viktige landskamper. Så vil jeg ta en beslutning om min framtid etter det. Neste sesong er noe jeg må tenke på allerede nå, sier Ødegaard og tydeliggjør målet:

- Jeg ønsker å returnere til Real Madrid så raskt som mulig, men det viktigste er å fortsette å spille mange kamper. Det kan bli vanskelig i Real Madrid, påpeker nordmannen.

Om de gjentakende rapportene om at Ajax skal være blant de interesserte, sier 20-åringen:

- Er det riktig? Vi får se. Haha, sier Ødegaard og blunker lurt.