Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard blir frontfigur for nytt NFF-prosjekt

Varer i seks år.

I FRONT: Martin Ødegaard (16) er én av fem spillere som skal brukes av Norges Fotballforbund (NFF) for å øke oppmerksomheten rundt deres nye prosjekt «eat, move, sleep». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I FRONT: Martin Ødegaard (16) er én av fem spillere som skal brukes av Norges Fotballforbund (NFF) for å øke oppmerksomheten rundt deres nye prosjekt «eat, move, sleep». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Martin Ødegaard (16) er én av fem spillere som skal brukes av Norges Fotballforbund (NFF) for å øke oppmerksomheten rundt deres nye prosjekt «eat, move, sleep».

I tillegg til Ødegaard skal landslagsspillerne Mats Møller Dæhli, Omar Elabdellaoui, Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen brukes i profileringen av det nye prosjektet i regi av NFF og Bama.

- De er gode rollemodeller og spillere som er glad i å trene. De har opplevd framgang gjennom å investere mye tid i trening og vet hvor viktig kosthold, søvn og hvile er, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo til NTB.

Prosjektet strekker seg hele seks år framover i tid. Som navnet sier, handler det om økt oppmerksomhet rundt nettopp kosthold, bevegelse og søvn.

Ødegaard I forbindelse med Ødegaards overgang til Real Madrid, var NFF tydelig på at 16-åringen ville, så godt det lot seg gjennomføre, bli skjermet med tanke på forbundets forpliktelser overfor sponsorer.

- Vi har vært veldig bevisst på hvordan vi har brukt Martin markedsmessig. Det kan folk se på den beskjedne bruken fram til nå. Både Strømsgodset og fotballforbundet har vært ekstremt forsiktige med å bruke ham markedsmessig. Det skal vi være også i 2015, sa Graff til NTB for drøyt to uker siden.

- I produktomtaler vil du nok se lite eller ingenting til Martin Ødegaard framover, fortalte han videre.

Profilerte To uker senere er han én av fem som løftes fram i et nytt prosjekt i samarbeid med en av forbundets største sponsorer.

Høgmo har imidlertid ikke betenkeligheter ved å bruke 16-åringen i denne sammenhengen.

- Er dette et såpass viktig prosjekt at dere føler det er riktig å bruke ham?

- Jeg tenker at det har vært en fin runde med de aktuelle spillerne. Det at fem av våre mest profilerte spillere stiller seg bak sier noe om tyngden i prosjektet. Det viser at man ønsker å identifisere seg med det. Det gjelder Martin, Mads, Omar, Ada og Caroline, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media