Ødegaard bønnhørt

I kveld får Alexander Ødegaard sjansen til å vise at han ikke var noe bomkjøp for Rosenborg.

TRONDHEIM (Dagbladet): Han settes på topp i cupoppgjøret mot Hønefoss.

-  Det er vel der han trives best, sier trener Per Joar Hansen til Dagbladet.

Mandag gjorde han et omstridt bytte, da Frode Johnsen ble skadet 20 minutter ut i kampen mot Vålerenga: I stedet for å sette inn Ødegaard eller Harald Brattbakk, flyttet han Vidar Riseth fram som spiss.

-  Det var det rette valget akkurat i den kampen. Vi måtte ha en som kunne krige i lufta. Det handlet ikke om tillit eller mistillit til enkeltspillere, men om å se hva som var best for laget akkurat da. Jeg ville gjort det samme igjen, sier RBK-treneren.

Skader

De to angrepsspillerne som ble sittende på benken mandag, blir begge vist tillit mot Hønefoss i kveld. Med Frode Johnsen og Thorstein Helstad på skadelista, blir det plass til både Ødegaard og Brattbakk fra start.

-  Nå får de sjansen til å vise seg fram, sier Per Joar Hansen.

Alexander Ødegaard var toppscorer for Sogndal i fjor. Han scoret også et nydelig mål for landslaget mot Slovenia, men i Rosenborg har han ikke slått til. Nå blir han mange steder omtalt som et 10 millioners bomkjøp.

-  Nei, Alex er ikke noe bomkjøp. Han har stått på bra, så jeg unner ham alt godt. For Rosenborg er han en langsiktig investering. Vi må regne med at ting kan ta litt tid. Det har vi sett med mange andre spillere også, at de har slitt i starten, sier Perry.

Ødegaard selv ville ikke snakke med Dagbladet etter treninga i går.

Tøff kamp


RBK-treneren venter seg en tøff kamp mot 1. divisjonslaget Hønefoss.

-  Vi satser på å vinne, men det blir ingen lett kamp. Hønefoss er et godt bortelag, og nivået i 1. divisjon er ikke langt unna Tippeligaen, sier Per Joar Hansen.

Rosenborgs lag mot Hønefoss: Ivar Rønningen (Espen Johnsen ute med skade), Christer Basma, Vidar Riseth, Miika Koppinen, Mikael Dorsin, Roar Strand, Jan Gunnar Solli, Ørjan Berg, Harald Martin Brattbakk, Alexander Ødegaard, Øyvind Storflor.