Ødegaard byttet ut da City dominerte mot Arsenal

Martin Ødegaard klarte aldri å sette sitt preg på kampen da Arsenal tapte mot et Manchester City-lag som cruiser mot seriegull.

FRUSTRERT: Det var ingen enkel kamp for Martin Ødegaard som ikke fikk mye til å stemme i kampen mot serielederen. Foto: AP
FRUSTRERT: Det var ingen enkel kamp for Martin Ødegaard som ikke fikk mye til å stemme i kampen mot serielederen. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal - Manchester City 0-1 (0-1)

Manchester City scoret kun ett mål mot Arsenal søndag kveld, men dominerte likevel store deler av kampen på Emirates og seieren var aldri i fare for gjestene. City tok med det sin 13.strake seier i ligaen og cruiser mot ett nytt seriegull under Pep Guardiola.

– Det har vært en fantastisk rekke med kamper. Jeg hadde aldri trodd at det ville skje, sa Guardiola til BBC etter kampen.

Martin Ødegaard kom til oppgjøret mot de soleklare serielederne med en god følelse etter en bra prestasjon i Europa League i midtuka. Den følelsen varte ikke lenge. Før det var spilt to minutter dukket nemlig Raheem Sterling opp på bakerste stolpe og headet City i ledelsen.

Riyad Mahrez holdt lekestue med Arsenal-back Tierney og chippet ballen mot bakerste stolpe. Der stod nevnte Sterling som kunne heade ballen sikkert i mål.

- Et vakkert mål, mente TV2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

Manchester Citys harde åpning så ut til å overraske Arsenal og spesielt på deres venstreside.

- Manchester City har maltraktert Arsenals venstreside i starten her, utbrøt TV2s ekspertkommentator Nils Johan Semb.

KASTET BORT TID: - Martin Ødegaard har kastet bort mye tid, sier John Barnes til Dagbladet. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Lite involvert Ødegaard

Martin Ødegaard var nærmest usynlig de første 45-minuttene og klarte ikke å følge opp den gode kampen mot Benfica i midtuka. Selv om Arsenal og Ødegaard hevet seg litt helt mot slutten av omgangen så må det fortsatt kalles en svak omgang av nordmannen.

- Han var borti ballen 17 ganger i den første omgangen, mens De Bruyne var borti ballen 43 ganger. Det sier litt om hvor lite involvert han var. Han hadde ekstremt vanskelige arbeidsforhold, konkluderte Petter Myhre i pausen.

City gikk til pause med en meget fortjent 1-0-ledelse.

- Det er divisjonsforskjell, mente Thorstvedt om lagene i pausen.

Byttet ut

Selv om det bare stod 1-0 til City til pause var det en en voksen oppgave som Arsenal kunne forvente i den andre omgangen. For når Manchester City leder til pause så taper de nesten aldri. De siste 25 gangene de har gjort det har de endt opp med 24 seire og en uavgjort.

Etter 72 minutter var Ødegaard ferdigspilt for kvelden. Nordmannen ble erstattet av Emile Smith Rowe. Den norske ungutten klarte aldri helt å sette sitt preg på kampen.

Arsenal ble ikke nevneverdig bedre uten Ødegaard på banen og City kunne etter hvert kassere inn sin 18. seier denne sesongen.

- Det er en kamp der City er nærmere 2-0 enn Arsenal er en utlikning, mente Petter Myhre i TV2s studio etter kampen.

Midtstopper ble banens beste

Sky Sports kåret Manchester Citys midtstopper Ruben Dias til banens beste. Midtstopperen gjorde knapt feil og Arsenal skapte også få sjanser.

Gary Neville sparer ikke på komplimentene når han skulle beskrive midtstopperens kamp.

- Vi lurte på hvordan de skulle erstatte Kompany og når jeg ser Dias spille hver uke så er han fantastisk. Han er god på ballen og har strålende lederegenskaper, sa Neville under kampen.

Med seieren sikret Manchester City at avstanden ned til Leicester på andreplass holder seg på hele ti poeng.

Arsenal ligger på 10.-plass i Premier League og trengte sårt tre poeng i dag for å henge med i kampen om topp fire. Nå ser det vanskelig ut og Ødegaards lag befinner seg hele 11 poeng bak West Ham på fjerdeplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer