Spania - Norge 2-1

Ødegaard-detalj vekker oppsikt

Rundlurte Barcelona-spiller Sergio Busquets og fikk Spania til å koke. Etterpå vekslet han noen ord med Real Madrid-stjerna Sergio Ramos.

REAL MADRID-KOMPISER: Martin Ødegaard hilste på Sergio Ramos etter kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
REAL MADRID-KOMPISER: Martin Ødegaard hilste på Sergio Ramos etter kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BildbyrånVis mer
  • Spania - Norge 2-1

VALENCIA (Dagbladet): Norge ble som ventet noen nummer for små mot Spania i EM-kvalifiseringen lørdag kveld. 1-2-tapet i Valencia er bare å glemme fortest mulig. Noe større inntrykk gjorde ikke nordmennene på spanjolene, bortsett fra én spiller: Martin Ødegaard.

I første omgang rundlurte han Barcelona-spiller Sergio Busquets med en lekkerbisken av en dribling. Detaljen fikk det umiddelbart til å koke på sosiale medier i Spania.

Avisa AS trekker også fram en lekkerbisken nummer to fra første omgang: Der kipper Ødegaard ballen over det spanske forsvaret, og er i ferd med å skape en farlig situasjon.

- Den unge nordmannen sørget for to involveringer av høy kvalitet, skriver avisa. Men først og fremst er det detaljen med Busquets som vekker oppsikt i Spania.

Selv velger midtbanespilleren å tone ned måten han kom seg forbi Busquets på:

- Om det var en kjempefinte, det vet jeg ikke. Men jeg fikk vendt om og tredd ballen til Tarik (Elyounoussi). Det var vel greit gjort.

- Tenkte du at det gikk utover en spiller fra Barcelona?

- Nei, det tenkte jeg ikke over.

Byttet ut

Ødegaard ble byttet ut etter 55 minutter, hvilket fikk flere eksperter til å reagere. Rodrigo Moreno sendte Spania i ledelsen etter 16 minutter. Joshua King utliknet på straffe i det 65. minutt. Seks minutter seinere ble Sergio Ramos matchvinner på straffe.

Ødegaard sier:

- Vi startet vel litt shaky alle mann. Vi kom på bakbeina i starten. Så synes jeg vi spilte oss opp. Etter 15 minutter fikk vi flyttet spillet litt opp og kom mer inni det.

- Da vi fikk 1-1, følte jeg vi hadde gode muligheter til å få poeng. Det er litt surt at det endte som det gjorde. Jeg syntes vi fightet og gjorde en OK bortekamp.

Etterpå hilste han på Sergio Ramos, en spiller han kjenner fra Real Madrid. Ødegaard har kontrakt med klubben fram til 2021, men er utlånt til Vitesse.

Han og Ramos utveklset noen gloser.

- Hva sa dere til hverandre?

- Ikke noe spesielt. Vi takket for kampen og ønsket lykke til.

JUBEL: «Spania begynner bra.» Slik lyder overskriften på førstesida av sportsavisa Marca søndag.
JUBEL: «Spania begynner bra.» Slik lyder overskriften på førstesida av sportsavisa Marca søndag. Vis mer

En etter en kom de norske spillerne ut av garderoben på Estadio Mestalla i går kveld. Ingen var i tvil om at tapet var fortjent. Men resultatet - 1-2 - er isolert sett ingenting å skamme seg over.

- Bedre lag

- Vi tapte for et bedre lag, erkjenner Joshua King.

- Vi spilte en OK kamp og har kommet langt siden Lars (Lagerbäck) tok over. Sist gang vi spilte mot en stornasjon (Tyskland) tapte vi 6-0. Nå scoret vi på bortebane.

- Hvordan opplevde du duellen med midtstopper Ramos?

- Det var gøy å spille mot ham. Og jeg syntes jeg klarte meg fint mot en av verdens beste midtstoppere. Ramos er kjent for å være stygg og skitten. Men jeg kan ikke huske sist jeg spilte mot en så vennlig midtstopper. Vi pratet mye under kampen. Helt ærlig syntes jeg at jeg klarte meg fint.

Det spanske seiersmålet kom etter en svak involvering av Håvard Nordtveit. Keeper Rune Jarstein stormet ut og felte Álvaro Morata.

- Det var litt hodeløst av meg. Jeg måtte ta beslutningen i løpet av et tidel. Sett i ettertid burde jeg ha blitt stående lenger, sa Jarstein i pressesonen etter kampen.

Midt i mål

På straffesparket skjøt Ramos midt i mål, en såkalt Panenka-straffe. Han har gjort dette til sitt varemerke.

- Vi møtte et veldig godt lag, og det var et svært rettferdig resultat. Samtidig må jeg gi spillerne ros, for de ga alt. Vi er selvsagt skuffet. Men Spania spilte en veldig, veldig god kamp, sier trener Lars Lagerbäck.

Norge møter Sverige i neste EM-kvalifiseringskamp tirsdag.