Ødegaard er RBKs førstevalg

Men Brann vil også ha Sogndal-talentet.

(Dagbladet.no): Alexander Ødegaard ga veteraner som Erik Hoftun og Vidar Riseth en real leksjon i fotballens ABC da Sogndal spilte uavgjort mot trønderne på mandag.

I dag innrømmer Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth overfor Adresseavisen at trønderne er veldig interesserte i ferdighetene hans.

- Alexander er vårt førstevalg som høyreving, sier Bratseth.

- Vi har sendt et skriftlig brev til Sogndal hvor vi har gitt beskjed om at han er interessant for oss. Vi venter på tilbakemeldinger fra Sogndal, sier han.

Vil ikke selge

Men de tilbakemeldingene blir alt annet enn positive, skal vi tro Sogndals sportsdirektør, Svein Bakke. Bakke hevder også at Sogndal ikke har hørt noe fra Rosenborg.

- Vi har ikke fått noen forespørsler på at de ønsker Ødegaard. For oss blir det helt uaktuelt å selge ham. Uansett pris. Rosenborg kan ikke tro at de kan komme og plukke de spillerne de vil. Vi trenger våre spillere i Sogndal, sier Bakke.

Brann på banen

Ifølge avisa vil Ødegaard mer enn gjerne spille for en større klubb en Sogndal. Det har de lagt merke til i Bergen også, og nå vurderer Brann om de skal melde seg på i konkurransen om Ødegaards signatur.

- Det er en veldig interessant spiller, men vi er også klar over at han har mer enn et år igjen av kontrakten. Da koster han penger, og det blir også en faktor i en slik vurdering, sier Branns sportslige leder Per Ove Ludvigsen til Bergensavisen.

Ødegaard vet ikke helt hvilken klubb han vil velge om både Brann og Rosenborg skulle komme med et tilbud.

- Jeg legger ikke skjul på at mesterliga med Rosenborg er fristende, men Brann har et fantastisk publikum. Jeg må nesten ringe til Kristian Ystaas å høre, ler Ødegaard.

  • Per Ove Ludvigsen røper også at Brann ser nærmere på to andre spillere. Skeids supertalent Daniel Braathen og Vikings Erik Nevland er begge Bosmanspillere neste år, og derfor vurderes de også av Brann.
ØNSKET AV MANGE: Men Sogndal vil ikke gi slipp på Alexander Ødegaard.
ØNSKET AV ALLE: Daniel Braathen spiller for førstedivisjonslaget Skeid. Nesten alle Tippeligaklubbene er interesserte i å knytte ham til seg når kontrakten hans går ut.