Ødegaard får drømmerollen i Viking

Kjøpt for sju mill. fra RBK.

(Dagbladet.no): Alexander Ødegaard ble i dag klar for Viking. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside i ettermiddag.

Ødegaard blir satset på som midtspiss i en 4-4-2-formasjon i Viking. I RBK har høyrevingen mest slitt benken etter overgangen verd 10 millioner kroner i fjor høst.

En drøm for Ødegaard

Spissrollen var utslagsgivende for angrepsspilleren da Viking meldte seg. Rein midtspiss har han bare fått være i noen få kamper for Sogndal.

- Viking ville ha meg som midtspiss, det er veldig spennende. Jeg har hatt en drøm om å få prøve meg der. Jeg tror jeg kan score mål, sier Ødegaard til Dagbladet.no.

Den tidligere Sogndal-toppscoreren er blitt enig med stavangerlaget om en

treårskontrakt. Rosenborg får opptil sju millioner kroner for 25-åringen. Det gjør Ødegaard til klubbens dyreste noensinne.

Ødegaard er ikke opptatt av prisen, han er bare ute etter en oppreisning for den dårlige sesongen i Rosenborg.

SCORET FOR NORGE: Alexander Ødegaard var en landslagskomet for Norge i 2004. Nå sier han til Dagbladet.no at landslaget kan komme når han presterer i Viking. Foto: Scanpix
SCORET FOR NORGE: Alexander Ødegaard var en landslagskomet for Norge i 2004. Nå sier han til Dagbladet.no at landslaget kan komme når han presterer i Viking. Foto: Scanpix Vis mer

Sviktet i RBK

- Jeg leverte ikke varene i Rosenborg. Da ble det naturlig at jeg ikke fikk en plass på laget. Nå begynner jeg på nytt, med blanke ark. Jeg gleder meg veldig til det, sier Ødegaard til Dagbladet.no.

Den tidligere landslagsvingen brukte ikke lang tid på å bestemme seg.

- Viking viste en veldig interesse fra første stund. De viste meg planer for hva de ville satse på, om andre spillere. De viste at de har ambisjoner, sier Ødegaard.

Da han forlot Sogndal var han landslagsspiller. 25-åringen vil gjerne tilbake som en av Åge Hareides utvalgte, men det er ikke noe konkret mål.

- Jeg tenker ikke på landslaget ennå. Jeg har bare ambisjoner om å hjelpe Viking, og spille godt for dem. Så får alt annet komme etter, sier Ødegaard til Dagbladet.no.

Viking skal hente flere

Viking er ikke ferdigshoppet selv om Ødegaard er på plass. Toppscorer Egil Østenstad har selv lagt opp som spiller, og totalt har ti spillere forsvunnet fra stallen etter sesongslutt.

- Vi kan forsikre alle om at vi fortsatt jobber med flere navn. Vi håper å få på plass flere spillere, slik at troppen skal bli enda sterkere enn hva den er, sier Viking-leder Østenstad til Viking-sida.

RBK-direktør Rune Bratseth bekrefter også at Ødegaard forsvinner fra Lerkendal.

- Ingen avtale er ennå underskrevet, men både klubb og spiller er enige om overgangen, så kun formaliteter gjenstår, sier Bratseth til RBK.no.

• Din kommentar: Blir Ødegaard landslagsaktuell igjen med Viking?

15 MÅL I 2004: Viking håper Ødegaard finner tilbake formen fra Sogndal-tida, da han nettet 15 ganger på 25 kamper i en nedrykkssesong.