IKKE I CHAMPIONS LEAGUE-TROPPEN: Martin Ødegaard kunne blitt tidenes yngste Champions League-spiller hvis han hadde kommet på banen mot Schalke 04 i morgen. Her under debuten for B-laget til Real Madrid på Estadio Alfredo di Stéfano.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IKKE I CHAMPIONS LEAGUE-TROPPEN: Martin Ødegaard kunne blitt tidenes yngste Champions League-spiller hvis han hadde kommet på banen mot Schalke 04 i morgen. Her under debuten for B-laget til Real Madrid på Estadio Alfredo di Stéfano. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Ødegaard får ikke muligheten til å bli tidenes yngste Champions League-spiller

Real Madrid bekrefter.

(Dagbladet): Real Madrid-trener Carlo Ancelotti bekreftet på dagens pressekonferanse at Martin Ødegaard ikke er med i troppen til morgendagens kamp mot Schalke 04.

- Han er ikke med i troppen. Han har hatt en fin utvikling for reservelaget og vil fortsetter å forbedre seg. Som jeg har sagt tidligere, så er han en veldig talentfull spiller, sier Ancelotti.

Dermed fratar den italienske manageren Ødegaard muligheten til å bli tidenes yngste Champions League-spiller.

Rekorden holdes av nigerianske Celestine Babayaro, som var 16 år og 87 dager gammel da han debuterte i den prestisjefylte europacupen for belgiske Anderlecht i 1994.

Hadde Ødegaard fått sjansen av Ancelotti i morgen, ville nordmannen tatt rekorden med tre dager.

- Som forventet La Liga-ekspert Petter Veland er ikke overrasket over nyheten fra den spanske hovedstaden.

- Sånn som ting har utviklet seg i Madrid nå, er det som forventet. Laget er inne i en litt dårlig periode, og da er det ikke rom for å vise fram unge spillere, sier Veland til Dagbladet.

Savnet av Luka Modric har vært merkbart de siste tre månedene. I morgen ser Ancelotti sitt snitt til å gi den kroatiske midtbanedirigenten sine første minutter etter det lange skadeavbrekket.

- Real Madrid må tilbake på vinnersporet. Da gir de heller Modric 30 minutter i stedet for at Ødegaard får ti, mener Veland.

- Ødegaard vil oppnå større ting Det har vært skrevet og snakket om alle rekordene Ødegaard har kunnet ta allerede før overgangen til Real Madrid ble en realitet.

Veland er usikker på hvor stor betydning betegnelsen som tidenes yngste Champions League-spiller ville vært for Ødegaard.

- En rekord er en rekord. Det er kult å ha på CV-en, men dersom Ødegaard får den karrieren vi tror og håper han skal få, vil han gjøre ting senere som vil være veldig mye større.

- Akkurat her og nå har det vært mye snakk om den, men i den store sammenheng er den ubetydelig. At han ikke får den, betyr ingenting.