Ødegaard får skryt etter Champions League-debut

Real Madrid tok tre viktige poeng da Inter ble slått i Martin Ødegaards Champions League-debut. Ødegaard får mye skryt for sine prestasjoner etter kampen.

FEIRER: Martin Ødegaard og Lucas Vázquez jubler sammen etter scoringen til sistnevnte. Foto: NTB
FEIRER: Martin Ødegaard og Lucas Vázquez jubler sammen etter scoringen til sistnevnte. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Inter - Real Madrid 0-2 (0-1)

Både Inter og Real Madrid trengte sårt poeng etter en dårlig start i Champions League, og det var sistnevnte som skulle trekke det lengste strået.

Et selvmål av Achraf Hakimi og en straffescoring av Eden Hazard var nok til å sikre Real Madrid seieren. Straffen kom etter at Ødegaard tredde en nydelig passning til Nacho som ble felt innenfor Inters 16-meter.

Etter kampen får Ødeegard mye skryt for sine prestasjoner.

- Ødegaard med en strålende første halvtime, skriver Jesper Mathisen på Twitter.

- Martin Ødegaard går av gresset med grei attest fra de svenske kommentatorene «han skal være fornøyd med denne timen», skriver Strive-kommentator Per-Jarle Heggelund på Twitter.

Straffescoring

Martin Ødegaard og Real Madrid trengte sårt en opptur etter en svak start på gruppespillet i Champions league. Tre poeng på fire kamper var status før kveldens kamp mot Inter, som på sin side også har slitt, og ligger nederst i gruppe B med to poeng. Det var altså en kamp ingen hadde råd til å tape, og det alvoret innså Real Madrid.

For allerde fem minutter ut i den første omgangen fikk Real Madrid straffe da midtstopper Nacho ble felt av Nicolò Barella etter å blitt spilt strålende igjennom av Martin Ødegaard. Straffen satte Eden Hazard i mål, og dermed en drømmestart for bortelaget.

Kort tid etter satte Lucas Vázquez ballen i stolpen og like etter der igjen var samme mann nære da venstreback Ferland Mendy var uselvisk alene med keeper.

DEN STØRSTE: Fotballstjernen Diego Maradona gikk bort, bare 60 år gammel. Se et gjenblikk av hans elleville liv. Video: AP / NTB Vis mer

Utover i omgangen fortsatte Real Madrid å kontrollere kampen, uten å skape de aller største sjansene. Gjestene fra Madrid fikk også en gavepakke da Arturo Vidal snakket på seg to gule kort, og dermed et rødt kort, etter at han ikke fikk et straffespark mot slutten av den første omgangen.

- Ikke det lureste han har gjort i sin karriere, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Det ble ingen flere scoringer i den første omgangen, og dermed gikk Real Madrid til pause med en 1-0-ledelse.

- Martin Ødegaard var god både i pasningspill og bevegelser, sa Thorstvedt i pausen.

Byttet ut

På tross av en solid førsteomgang ble Ødegaard byttet ut tidlig i den andre omgangen. Inn kom litt mer defensive Casemiro.

Drøye minuttet etter byttet, doblet Real Madrid ledelsen etter et selvmål av Achraf Hakimi. Scoringen kom etter godt samspill mellom Rodrygo og Lucas Vázquez.

Utover i omgangen presset Inter på for et reduseringsmål, uten å lykkes. Dermed tar Real Madrid en svært viktig seier og klatrer opp til andreplass i gruppe B.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer