Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard i storslag

Ødegaard fikk revansje og ble kåret til banens beste etter ny praktkamp: - Han er dagens stjerne

Martin Ødegaard debuterte for Real Madrid Castilla mot Athletic Bilbao B for snart to år siden. Det ble en tøff debut. I kveld herjet 17-åringen mot samme motstander.

STORSPILTE: Martin Ødegaard var banens ener mot Athletic Bilbao B. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STORSPILTE: Martin Ødegaard var banens ener mot Athletic Bilbao B. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Real Madrid Castilla - Athletic B 1-0

(Dagbladet): Martin Ødegaards første fase i Real Madrid var krevende og preget av mye kritikk fra den spanske avisen AS, som et ledd i kampanjen mot Real Madrid-president Florentino Pérez.

Pérez har hele tiden hatt stor tro på Ødegaard, selv om AS har drevet en svertekampanje mot nordmannen og konstruerte blant annet en statistikk som angivelig skulle vise hvor mye bedre Castilla var uten enn med 17-åringen.

Etter en naturlig trå start etter overgangen fra Marienlyst til Santiago Bernabeu, har Real Madrids yngste spiller akklimatisert seg, lært den spanske kulturen og tatt steg for steg - til tross for mye kritikk og spekulasjoner om feil klubbvalg.

Ødegaard har blitt kåret til banens beste i en rekke kamper det siste halvåret. De fleste som følger Real Madrid og Castilla tett, er enige om at Ødegaard (17) var en av de fire store på Castilla forrige sesong - sammen med Borja Mayoral (19), Mariano Diaz (23) og Marcus Llorente (21).

Mayoral er utlånt til Wolsburg, mens Llorente har herjet for Alaves i La Liga denne høsten. Bare FIFA-reglene og Ødegaards unge alder hindret at nordmannen fikk prøve seg i Rennes og fransk toppfotball. I stedet herjer han for Real Madrid Castilla på same måte som han gjorde for det norske U21-landslaget nylig.

Hyllet i bestemannskåring

I kveld viste den tidligere Strømsgodset-spilleren seg fram igjen. Ødegaard ble kåret til banens beste i 1-0-seieren mot Athletic Bilbao B, altså den samme motstanderen som midtbaneeleganten debuterte i for Castilla for snart to år siden.

Denne gang gikk det langt bedre enn i den mye omtalte debuten. Det kan tolkes som nok et tegn på at uviklingen går riktig vei.

- Det er ingen tvil om hvem som er banens beste i dag. Martin Ødegaard var banens stjerne, skriver Castillas Twitter-konto, som fikk støtte av flere som fulgte kampen tett.

Blant annet kåret også managingmadrid.com Ødegaard til banens ener.

- Ødegaard prestasjon var kampens opptur. Det virket som at han var overalt. Han tok kontroll over kampen og var konstant involvert i det offensive spillet. Det var en meget god prestasjon av den unge mannen, konkluderer nettsiden.

Sergio Diaz ble matchvinner med kampens eneste scoring. Den satt i nota etter 30 minutter. Ødegaard var mye involvert i Real Madrids angrepsspill og høstet mye skryt etter kampslutt.

Imponerte både med og uten ball

Den norske teknikeren var hjernen bak en rekke flotte angrep, og dikterte spillet mot gjestene fra Bilbao. I tillegg til briljante tekniske detaljer, herlige raid og geniale pasninger, imponerte nordmannen også i gjennvinningsfasen uten ball.

Det er et område Ødegaard har utviklet stort den siste tiden og gjør ham til en mer komplett midtbanespiller enn han tidligere har vært kjent for.

Real Madrid Castilla fikk en hard jobb med å ro i land seieren i sluttminuttene, all den tid Mario Hermoso ble utvist tre minutter før slutt. Men vertene slapp med skrekken og kunne juble for tre poeng.

Med seieren klatret Castilla helt opp i ryggen på Bilbao på tabellen i sin gruppe i 2. divisjon B (nivå tre). Ødegaard og hans lagkamerater er nå nummer seks, tre poeng bak ledende Rayo Majadahonda.

- Vanskeliga arena å utmerke seg i

Mye tyder nå på at Ødegaard er klar for å prøve seg på et høyere nivå.

- Det er umulig å si hvor god Ødegaard er nå, fordi han har en så variabel kamparena. Prestasjonene i Castilla kan ikke direkte overføres til det nivået vi ønsker å se ham på. Det er fire avdelinger, 80 lag og veldig stort sprik mellom de beste og dårligste lagene, sa Petter Veland, ekspert på spansk fotball, nylig til Dagbladet.

- Det er dessuten store svingninger, ulik kvalitet på banene og store utskiftninger også internt eget lag. Det er utfordrende å danne relasjoner siden Ødegaard trener mye med A-laget. Det er vanskelig arena å utmerke seg i, mener Veland.

Likevel var det akkurat det Ødegaard gjorde igjen. 17. desember fyller han omsider 18 år. Det betyr at han kan dra på utlån til eksempelvis Rennes i fransk toppfotball fra og med 1. januar 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!