Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Ødegaard fikk tre minutter på banen da en annen spiller stjal all oppmerksomheten

Heerenveen-spiss med to mål på to minutter.

ETTER 89 MINUTTER: Martin Ødegaard byttes inn og får sin debut for Heerenveen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ETTER 89 MINUTTER: Martin Ødegaard byttes inn og får sin debut for Heerenveen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
  • Heerenveen - Den Haag 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Martin Ødegaard startet på benken og kom inn etter 89 minutter for sin nye klubb Heerenveen i kveld.

Laget slo ADO Den Haag 3-0 og 18-åringen fikk ett minutt, pluss to tilleggsminutter på banen i regnværet i Nederland.

Stjal showet

Heerenveen stanget lenge mot svakt plasserte Den Haag og til pause var stillingen 0-0.

PÅ BENK: Martin Ødegaard (i midten) og Morten Thorsby (t.h) startet på benken for Heerenveen i kveld.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PÅ BENK: Martin Ødegaard (i midten) og Morten Thorsby (t.h) startet på benken for Heerenveen i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Og mens Ødegaard satt på benken, var det en lagkamerat som benyttet sjansen til å vise seg fram i regnværet i skøytebyen.

Etter 63 minutter lykkes hjemmelaget da Arber Zeneli dro seg fri inne i feltet. Svensken avsluttet rett på keeperen, men spissen Reza Ghoochannejhad var raskt på returen og satte inn 1-0.

Og det skulle kommer mer.

Bare ett minutt seinere skulle spissen fra Iran lykkes igjen.

Nesten rett fra avspark fikk Heerenveen tak i ballen og gikk rett i angrep. Plutselig var Reza Ghoochannejhad spilte alene gjennom etter et frekt hælspark. Alene med keeper satte han inn 2-0.

Tidspunktene for scoringene var 62:06 og 63:11. Med litt feiring mellom, skal det godt gjøres å klare det raskere.

Thorsby kom inn

Etter 79 minutter fikk Heerenveen straffespark, men svenske Sam Larsson misset.

Norske Morten Thorsby kom inn som innbytter etter 77 minutter.

Martin Ødegaard ble presentert i Heerenveen tirsdag denne uka og er lånt ut fra Real Madrid - i utgangspunktet for de neste 18 månedene.

Nordmannen er lånt ut for å få mer spilletid, men må foreløpig vente med å få sin første kamp fra start i nederlandsk fotball.

Heerenveen ligger akkurat nå på 4. plass i eliteserien i Nederland - 10 poeng bak serieleder Feyenoord. Den Haag er nummer 15 av 18 lag i ligaen. Laget står med 17 poeng.

PS: Se video av scoringene og Ødegaards innhopp nederst i artikkelen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling