Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard forklarer bokstavene på skoa: - De har betydd alt

LC.HE.

TAKKER DE NÆRMESTE:  Med denne fottøy-broderingen takker Martin Ødegaard mor og far hver gang han spiller kamp. Her fra møtet mellom Vålerenga og Real Madrid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TAKKER DE NÆRMESTE: Med denne fottøy-broderingen takker Martin Ødegaard mor og far hver gang han spiller kamp. Her fra møtet mellom Vålerenga og Real Madrid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOFIA (Dagbladet): Når Martin Ødegaard (16) entrer Vasil Levski Stadion i Sofia i kveld, bærer han med seg en helt spesiell hilsen til sine foreldre Lene Cecilie og Hans Erik. På sine to kampsko har Real Madrid-talentet nemlig brodert inn bokstavene LC.HE.

- Det er initialene til min mor og far som står der, forklarer han overfor Dagbladet.

Ødegaard utdyper symbolhandlingen slik:

- De har betydd alt for meg. Jeg hadde ikke stått her uten dem. Så de har betydd alt.

Takker for besøkene Da Martin Ødegaard i januar forlot det trygge barndomshjemmet i Drammen for å tre inn i eventyrlandet som heter Real Madrid Club de Fútbol, satt far Hans Erik ved hans side på hele reisen.

Der har han sittet i 16 år og ti måneder. Som far, støttespiller, trener, motivator og rådgiver. Mens den tidligere toppspillerens deltakelse i ungguttens utrolige karriereutvikling har vært veldokumentert, har mamma Lene Cecilie vært mindre synlig i mediene. Men alle som kjenner familien vet at hun i høyeste grad også har sin del av æren for at sønnen er kommet dit han har gjort.

Tenåringen er dypt takknemlig for støtten han har fått fra sine nærmeste etter at han flyttet hjemmefra.

PLIKTEN UTFØRT: Martin Ødegaard på vei tilbake til rommet etter pressetreffet dagen før kampen mot Bulgaria. Foto: Bjørn Langsem
PLIKTEN UTFØRT: Martin Ødegaard på vei tilbake til rommet etter pressetreffet dagen før kampen mot Bulgaria. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Ja, helt klart. Spesielt siden faren min har flytta ned til Madrid med meg, og de andre har taklet det så bra som de har gjort. De har besøkt meg, de har støttet meg i alt jeg har gjort, sier Ødegaard, og kommer med erklæringen en gang til:

- De har betydd alt.

Ingen vekttrening I sommer var det daglige spekulasjoner om hvor Martin Ødegaard skulle havne. Det endte opp med at han ble værende i Real Madrid. Kamparenaen hans blir imidlertid Castilla på nivå tre - i hvert fall i utgangspunktet. Men han får trene med Cristiano Ronaldo og Co. flere ganger hver uke, akkurat som i fjorårssesongen.

Ødegaard sier til Dagbladet at han aldri forholdt seg til utlånsryktene i sommer. Han bare trente for å stille best mulig til sesongstart.

- Var du mye i styrkerommet?

- Nei, jeg har ikke vært i styrkerommet. Jeg har trent godt - løpt mye og trent med ball. Jeg har trent enkel styrke med bruk av kropp, uten vekter eller noe sånt, svarer han.

- Hva må til for at du skal stå i mai 2016 og se tilbake på en vellykket sesong?

STØTTESPILLERNE: Mor Lene Cecilie og far Hans Erik fulgte spent med fra salen da sønnen Martin ble presentert som ny Real Madrid-spiller i vinter. Foto: Christian Roth Christensen
STØTTESPILLERNE: Mor Lene Cecilie og far Hans Erik fulgte spent med fra salen da sønnen Martin ble presentert som ny Real Madrid-spiller i vinter. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Det er vanskelig å si, svarer Ødegaard.

- Forhåpentlig er jeg en bedre fotballspiller da, og da har sesongen vært en suksess - hvis jeg har utviklet meg og blitt bedre. Det er målet hele veien.

• Landslagssjef Per-Mathias Høgmo svarte slik da Dagbladet i går kveld spurte hvilken rolle Martin Ødegaard kan få i kampen mot Bulgaria:

- Det får du se torsdag kveld.

Nærmere bestemt klokka 20.45. Da har Bulgaria-Norge avspark.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!