Ødegaard frykter ikke Carews advarsel

Lever godt med presset.

IKKE REDD: Martin Ødegaard frykter verken for mye trening, press eller utenomsportslig mas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
IKKE REDD: Martin Ødegaard frykter verken for mye trening, press eller utenomsportslig mas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Martin Ødegaard har trent mye i sitt snart 17 år lange liv og gjør det fremdeles.

Til Dagbladet forteller Real Madrid-talentet at han i en normal uke trener fem ganger med laget og spiller én kamp. I tillegg tar midtbaneeleganten én ekstraøkt hver eneste dag.

- Jeg har ikke noe konkret treningsantall for hver uke, men det blir som regel minst én egenøkt i tillegg til de organiserte treningene. Da trener jeg både på det tekniske og fysiske, forteller Ødegaard til Dagbladet.

- Hva konkret jobber du mest med å utvikle nå?

- Basisferdighetene jobber jeg med hele tiden, men nå er jeg opptatt av å bli en bedre avslutter. Jeg vil score flere mål og trener derfor mye på å forbedre skuddteknikken, svarer han.

16-åringen har mange gode læremestere på treningsfeltet i Real Madrid, blant annet scoringsmaskinen Cristiano Ronaldo.

- Hvem er den avslutteren du kan lære mest av?

- Ronaldo er veldig god, men det er mange gode avsluttere i klubben. Det er en veldig fin plass å utvikle seg, forteller Ødegaard.

- Kan bli utbrent Det er ikke ofte Norge fostrer frem så store fotballtalenter at spanske toppklubber ligger langflate etter dem.

Men det har hendt to ganger. John Carew og Martin Ødegaard ble begge hentet til Spania i ung alder. Carew forteller til Dagbladet at han synes det er spennende å følge med på sin norske etterfølger i spansk toppfotball.

Samtidig kommer han med liten advarsel.

- Det er utrolig gøy å se at vi får frem en slik spiller, men det kan fort bli for mye styr utenfor banen. Martin må passe seg slik han ikke er utbrent. Han må få fred og få lov til å være Martin, hvis ikke kan han bli lei av fotballen, sier Carew til Dagbladet.

- Det må media og publikum være enige om. Martin må lov til å utvikle seg. Når han er 20 år, begynner vi kanskje å få se potensialet hans. Det er enormt. Han kan bli tidenes beste norske fotballspiller. Jeg håper det, sier den tidligere Valencia-spissen.

Lever fint med presset Ødegaard er imidlertid ikke veldig bekymret for Carews advarsel.

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er ikke noe jeg tenker på. Jeg elsker å spille fotball og vil spille det lenge. Jeg kan aldri tenke meg at jeg blir lei. Presset er en del av fotballen, og det lever jeg fint med, forteller han.

- Hvor lenge vil du spille fotball?

- Så lenge jeg kan. Men hvor lenge det blir, er jo umulig å si. Det er ikke det jeg tenker på nå, sier Ødegaard og smiler.

- Kan bli det største i karrieren Nå tenker han på playoffkampene mot Ungarn, som vil avgjøre om Norge kommer til EM eller ikke.

- Det er noe jeg gleder meg til. Jeg kommer til å tenke på det som en vanlig kamp og tror jeg skal takle presset bra, sier Ødegaard.

- Hvis vi kommer oss til EM, vil det være det største i karrieren min sammen med debuten min for Real Madrid. Det vil være veldig stort, sier han.

Stortalentet føler seg i bra slag.

I GOD FORM: Martin Ødegaard beskriver sin egen form som veldig bra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
I GOD FORM: Martin Ødegaard beskriver sin egen form som veldig bra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

- På en skal fra én til ti, hvor god er formen?

- Haha, jeg har ikke noe tall, men jeg er i veldig god form. Jeg vet ikke om jeg er i min livs form, men den er i hvert fall bra. Jeg gleder meg til kamp, forteller Ødegaard.

- Jeg håper jeg får spille, men det gjør alle. Jeg er i hvert fall klar om jeg får sjansen.

Hvordan EM-feiringen eventuelt blir, aner han ikke.

- Haha nei, jeg er ikke den beste til å feire og sånt. Det får andre ta seg av, sier han og smiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer