Ødegaard ga Nielsen drømmedebut i Godset

Matchvinner mot Haugesund.

Strømsgodset - Haugesund 2-1

DRAMMEN (Dagbladet): Ronny Deila (38) er historie i Strømsgodset. Det er ikke Martin Ødegaard, som nettopp har startet sin A-lagshistorie i Drammens-klubben.

I ettermiddag ble han matchvinner da Strømsgodset slo Haugesund 2-1. Dermed fikk David Nielsen seier i debuten som Godset-trener etter Deila.

Ødegaard fikk ballen innenfor 16-meteren i det 68. minutt, på stillingen 1-1. Han lurte av en mann, og skjøt ballen i mål.

- Vi spiller en veldig god kamp, selv om vi gjør det unødvendig spennende på slutten. Det er deilig at vi drar det i land. Det er ikke lett å komme hit til Marienlyst, sier Ødegaard til C More.

Strømsgodset har nå ny rekord i antall hjemmekamper uten tap. 45 er tallet, en rekord Rosenborg hadde før dem. Foruten matchvinner-tittelen kåret en lokal jury Ødegaard til banens beste spiller.

Sjokk Strømsgodset åpnet best og hadde den første målsjansen i Drammen. Peter Kovacs fikk ballen på hodet innenfor 16-meteren, men headet i tverrliggeren. Haugesunds keeper ble stående og måpe, og hadde ikke tatt ballen dersom den hadde gått innenfor stolpene.

Men det var Haugesund som tok ledelsen. Scoringen kom mot spillets gang, men var en flott prestasjon av Alexander Stølås. Han skjøt først en gang utenfor 16-meteren, men en Godset-forsvarer ofret seg.

Stølås fikk ballen i retur, og denne gangen kunne ingen stoppe ham. Et sjokk for hjemmefansen på Marienlyst, der det også satt fire journalister fra ledende skotske aviser.

De fire sistnevnte hadde én «mission» med turen til Drammen: Å snakke med Ronny Deila, som ble takket av i pausen.

Haugesund yppet seg etter scoringen, men Godset tok fort over banespillet igjen. Derfor var det fortjent da Iver Fossum utliknet til 1-1 etter 33 minutter. Han fikk stå alene på femmeteren og heade ballen i mål, etter en perfekt pasning fra Øyvind Storflor.

Takket av Deila Minst like stor jubel ble det et par minutter seinere. Unggutten Martin Ødegaard sto for artisteri på Marienlyst da han driblet seg gjennom 16-meteren. Publikum reiste seg og klappet.

Pausen ble benyttet til å takke av Ronny Deila, som er klar som manager i Celtic.

- Jeg har nesten ikke ord. Jeg vil bare si at jeg er utrolig takknemlig for de ni fantastiske åra vi har hatt sammen. Dere er mye av grunnen til at jeg får denne sjansen, sa Deila til publikum på Marienlyst.

Kovacs-bom Strømsgodset fortsatte å ha initiativet i 2. omgang. Peter Kovacs hadde en sjanse han kommer til å ha mareritt om i natt. Det skjedde fem minutter ut i omgangen. Han fikk ballen på femmeteren og bommet på åpent mål. Slikt skal nesten ikke være mulig!

Godset fortsatte å rulle opp det ene angrepet etter den andre. Haugesund hadde flaks som ikke hadde flere mål i sekken da timen var gått. Bortelaget lå for det meste og forsvarte seg, med Christian Gytkjær som enslig mann på topp.

Det holdt helt til det 68. minutt. Da fikk Martin Ødegaard ballen innenfor 16-meteren. Han dro av en mann og sendte Godset opp i 2-1. Hjemmefansen var i ekstase.

Haugesund fikk et frispark på 16-meteren tre minutter før slutt, men klarte ikke å utnytte dette. Heller ikke et stolpeskudd i det 90. minutt gikk i bortelagets favør.

Dermed ble Ødegaard matchvinner.

- Jeg var kjempenervøs på slutten. Vi er veldig fornøyd med tre poeng. Vi har flaks i noen situasjoner, men vi spiller fint framover og produserer mange gode sjanser, sier David Nielsen til C More.