Ødegaard herjet da Strømsgodset slo tilbake

Avgjorde mot Glimt etter fire minutter.

 TOMÅLSSCORER:  Thomas Sørum (i midten) scoret Strømsgodset to første mål. Foto: NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Thomas Sørum (i midten) scoret Strømsgodset to første mål. Foto: NTB scanpixVis mer

Bodø/Glimt - Strømsgodset 0-4 (0-1)

BODØ (Dagbladet):  Thomas Sørum ble helten da Strømsgodset rundspilte Glimt og fant tilbake til medaljestriden.

Men kampen var strengt tatt avgjort etter fire minutter. Strømsgodset vant til slutt 0-4 i nord.

- Det er nesten så jeg føler 4-0  er litt for lite med alle de sjansene vi har. Dette er et stort steg i riktig retning. Det er godt å se at vi har det gøy på banen igjen, sier Adam Larsen Kwarasey til C More.

Tidlig utvisning Da hadde Glimt fått forsvarsklippen Vieux Sané utvist for hands, Godset hadde fått straffe. Og Thomas Sørum hadde ekspedert straffesparket i mål.

Sané ble straffet nådeløst av dommer Brage Sandmoen, etter at han fra svært kort hold blokkerte et skudd i en trengt situasjon.

 Men Sandmoen stod godt plassert, og delte ut både rødt kort og straffe. Likevel stod Glimt seg godt mot gjestene fra Drammen, og spilte seg den første halvtimen frem til en rekke sjanser for utligning til 1-1.

Forrykende tempo Sjanser i fleng hadde også Godset, så store deler av 1. omgang ble et forrykende oppgjør mellom to angrepsvillige lag. Men det lå i kortene at Glimt kom til å kjase seg ut i jakten på utligning. Og det skjedde.

Et strålende innspill fra supertalentet Martin Ødegaard- som til tider herjet med Glimt - gjorde Thomas Sørum til tomålsscorer, da han fikk to sjanser alene med Glimt-keeper Londak.

- Jeg kombinerte bra sammen med Thomas på topp i dag, sier Martin Ødegaard til Dagbladet.
Som en konsekvens av kampen mot overmakten, måtte Glimt slippe inn to mål til mot slutten - det siste en knallperle signert Flamur Kastrati.

Snytt for straffe? Et rasende hjemmepublikum mente at Glimt ble snytt for to straffespark. Den første situasjonen oppstod få minutter etter at Godset hadde tatt føringen på sin egen omdiskuterte straffe.
 
Glimts lynving Trond Olsen skar gjennom på venstresiden, og ble åpenbart felt av Lars-Christopher Vilsvik. Dommer Brage Sandmoen gjorde seg mektig upopulær da han markerte for at Vilsvik hadde vært på ballen.

 Glimt måtte dermed nøye seg med en corner det ikke ble noe av.

Den andre situasjonen oppstod rett etter at Godset hadde gått opp til 2-0. Dane Richards, Glimts andre lynving, kom fossende inn i feltet, ble tatt av Mounir Hamoud - og igjen var corner alt som Glimt fikk av dommer Sandmoen.
- Når vi får rødt etter tre blir det vanskelig. Vi prøvde, hadde et par gode til å utligne. Når de får to blir det blytungt. Vi må bare glemme denne kampen her, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til C More.

 TØFF DAG:  Han Halvor Halvorsens Bodø/Glimt hadde lite å stille opp med i dagens kamp. Foto: NTB Scanpix
TØFF DAG: Han Halvor Halvorsens Bodø/Glimt hadde lite å stille opp med i dagens kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer