Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Sociedad - Real Betis 3-1

Ødegaard herjet med stjerner: - Tryllekunstner

Tidligere Manchester City-spiller Javi García ble så frustrert over Martin Ødegaards lekenhet at han klippet ned nordmannen - i en kamp hvor 20-åringen var involvert i to scoringer og vartet opp med flere innslag av fotballmagi.

BRILJERTE: Martin Ødegaard var involvert i to scoringer da Real Sociedad slo Real Betis 3-1. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos
BRILJERTE: Martin Ødegaard var involvert i to scoringer da Real Sociedad slo Real Betis 3-1. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos Vis mer
  • Real Sociedad - Real Betis 3-1 (2-1)

«Ødegaard. Vær så snill. Din skjorte.»

Dette budskapet ble Martin Ødegaard møtt med blant Real Sociedad-fansen, med et godt og iherdig forsøk på norsk på den spanske plakaten med adresse til den norske 20-åringen.

Real Betis var dagens motstander for Ødegaard og hans lagkompiser. Et Real Betis-lag med stjerner som legendariske Joaquín, med 51 landskamper for Spania, tidligere Real Madrid-spiller Sergio Canales, Franrikes landslagsspiller Nabil Fekir, forhenværende Barcelona-stopper Marc Bartra og eks Manchester City-spiller Javi García i elleveren.

Ødegaard la ned flest kilometer av samtlige, lykkes med mange gjennvinninger og spilte seg mer og mer opp gjennom kampen da rommene åpnet seg. Etter en beskjeden 1. omgang, var den norske landslagsspilleren strålende etter hvilen.

Blant annet hadde den norske ballmagikeren en nydelig og helfrekk tunnel med hælen som høstet stor applaus hos hjemmefansen. 20-åringen sto også for frisparket som kulminerte i selvmålet på 1-1-scoringen.

Pasningen i forkant av 3-1-målet var imidlertid mest imponerende. Ødegaard chippet ballen på nydelig vis til Mikel Oyarzabal, som like elegant la ballen igjen til Portu, som banket inn hjemmelagets tredje mål.

- Se på pasningen til Ødegaard. Han er en tryllekunstner med ballen, ropte TV 2-kommentator Jesper Mathisen da nordmannen leverte et stykke fotballkunst.

Frustrasjonen til Real Betis økte utover 2. omgangen. Tidligere Manchester City-spiller Javi García klippet ned Ødegaard på brutalt vis like etter 3-1-målet med en takling som kunne ha gitt rødt kort, men gult kort ble utfallet.

Et kvarter før slutt var Ødegaard nær 4-1, men skuddet fra kanten av 16-meteren ble reddet av Betis-keeper Álex Remiro i full strekk.

Monreal hyller Ødegaard

I et intervju med Mundo Deportivo før kampen fikk Nacho Monreal, som mottok ballen fra Ødegaard i forkant av 1-0-scoringen, spørsmål om hvem som har overrasket ham mest denne sesongen.

Den spanske stjerna svarer kontant:

- Martin Ødegaard!

- Jeg kjente til ham. Jeg visste at Real Madrid hadde signert ham, og det er et tegn i seg selv på at han kan bli veldig god. Men når du ser ham hver dag på trening, så overrasker han deg, forteller Monreal til den spanske avisa.

FINTET RAMOS: Martin Ødegaard skal la Real Madrid-stjerna Sergio Ramos få høre om driblingen. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Men jeg må også si: Mikel Merino og Mikel Oyarzabal er også veldig gode spillere, fortsetter Real Sociedads meriterte stjerne, kanskje mest kjent for sine seks sesonger i Arsenal.

Denne unge trioen, Ødegaard, Merino og Oyarzabal, imponerte alle i dagens 3-1-seier over Real Betis.

Slo tilbake etter marerittåpning

Det var gjestene som tok ledelsen i San Sebastian. Loron Moron flikket ballen i mål etter et innlegg fra Antonio Barragán, som først ble annullert, men deretter korrekt ble godkjent etter at VAR grep inn og omgjorde avgjørelsen.

Real Sociedad slo imidlertid raskt tilbake. Kampuret viste 23 minutter da Martin Ødegaard slo frisparket som kulminerte i utlikning og 1-1. Ødegaards innlegg havnet hos Nacho Monreal, som banket ballen via Javi Garcia og i mål.

Like før pause var snuoperasjonen et faktum. Willian José banket ballen i mål med en strålende avslutning etter innlegg fra Joseba Zaldúa.

3-1-scoringen kom etter et praktangrep initiert av Ødegaard, som chippet ballen i bakrom til Mikel Oyarzabal. Den spanske landslagsspilleren la igjen ballen med førstetouchen til Portu, som banket ballen i mål på vakkert vis. En praktfull scoring.

Ødegaard var nær å sette inn 4-1 da han skar inn i banen og banket til fra 18 meter, men Betis-keeper Álex Remiro dro fram en solid redning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media