Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard herjet mot Eibar

Martin Ødegaard leverte mål og målgivende da Real Sociedad knuste Eibar.

NYDELIG SCORING: Martin Ødegaard herjet for Real Sociedad - og vartet opp med både scoring og assist. Video: Strive Vis mer
  • Real Sociedad - Eibar 4-1 (1-1)

Med regn fossende ned fra himmelen ble det en meget våt affære i San Sebastian, men Real Sociedad gjorde en flott kamp da de klatret til en foreløpig fjerdeplass i ligaen.

Martin Ødegaard gjorde en ny strålende opptreden i den blå og hvite trøya, og i tillegg til en målgivende kom han seg til et par gode muligheter og hadde flere nøkkelpasninger i den første omgangen.

Prikken over i'en kom ti minutter før full tid da han skrudde et skudd fra 20 meter bort i lengste kryss, totalt utagbart for Marko Dmitrovic, etter et fint samspill med Portu i oppbyggingen.

Stygg skade

Aritz Elustondo måtte av før ti minutter var spilt etter det som virket som en alvorlig hodeskade etter å ha skallet med en motspiller. Elustondo ble fraktet av banen med

Robin Le Normand kom inn og det var han som benyttet muligheten til å heade inn sitt første mål for Real Sociedad, etter et godt slått frispark fra Ødegaard.

Ødegaard fikk sin første sjanse for oppgjøret da han skjøt en halvmeter utenfor med høyrefoten etter en drøy halvtime.

Slurv i bakre rekker gjorde imidlertid at Eibar kom tilbake i kampen. Zubeldia fomlet vekk ballen, Eibar traff først krysstolpen, før Pape Diop til slutt fikk satt ballen i mål.

Ødegaard hadde sin beste involvert før pause da han elegant dro seg forbi flere motspillere utenfor 16-meteren og vippet gjennom Willian José rett før hvilen, men den brasilianske spissen banket ballen over på hel volley.

Avgjorde

Bare to minutter etter pause var La Real tilbake i føringen og det var kaptein og stortalent Mikel Oyarzabal som sendte hjemmelaget foran igjen.

Ballen endte ute hos venstrekanten som hamret den under keeper og i mål.

Ødegaard viste seg fram på ny da han dunket til fra langt hold ti minutter ut i andre omgang og skuddet krøp over krysset, via en motspiller.

På den påfølgende corneren avgjorde nærmeste José kampen, da han etter litt om og men ble spilt fri og satte ballen forbi Eibars målvakt.

Ødegaard satte punktum for det hele med hjemmelagets fjerde mål, en praktscoring fra langt hold i borteste kryss.

Nordmannen kunne fått en ny målgivende på overtid da han foret Alexander Isak, men svenskenes framtidshåp fikk ikke avslutningen mellom stengene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media