Live-published photos and videos via Shootitlive

Martin Ødegaard om skrytet

Ødegaard ikke enig i hyllesten: - Jeg vet selv hvordan jeg presterer

Hans spill denne sesongen har fått ekspertene til å sperre opp øynene. Selv holder Martin Ødegaard beina godt planta på bakken.

I DRAMMEN (Dagbladet): Noen få tilskuere sitter på de blå klappstolene på Marienlyst stadion. En av dem, en liten guttepjokk med svart genser og konturene av konsentrasjonsrynker i panna, filmer.

Mobilkameraet er låst til Martin Ødegaard (18).

Sistnevnte har nettopp fått ballen fra SC Heerenveen-lagkompisen Morten Thorsby og ser ut til å miste den idet Sander Svendsen kaster seg inn i en sklitakling.

Det er en felle. Den forventede pasningen kommer aldri, og Ødegaard vender tvert om. Igjen ligger en sprellende lagkamerat.

- Starten på sesongen har vært bra, sier den Real Madrid-eide drammenseren etter søndagens U21-landslagstrening.

Tar ikke av

Ødegaard nekter imidlertid å ta av. Dette til tross for store mengder superlativer sendt i hans retning den siste tiden.

Mens Nettavisen nylig siterte Den Haags Bjørn Maars Johnsen på at Ødegaard var så god at motspillerne «ville drepe ham», har både Lars Tjærnås og Jesper Mathisen hyllet Ødegaards evner som makeløse i norsk sammenheng.

- Jeg synes jeg har gjort det greit, men jeg synes pressen er rare på den biten. Noen ganger er alt negativt, andre ganger er alt positivt. Akkurat nå er det kanskje litt for positivt, sier Ødegaard selv om den positive dekninga.

- Jeg vet selv hvordan jeg presterer, legger fotballspilleren til.

Tung vårsesong

Fjorårets sesongavslutning ble sportslig sett en nedtur - både for Ødegaard og SC Heerenveen. Lite spilletid bidro til at 18-åringen ikke ble brukt på A-landslaget, samtidig som klubben han er utleid til sank på tabellen.

I januar lå de på fjerdeplass. Da sesongen var «De Superfriezen» Æresdivisjonens niende beste lag.

- Jeg står ved valget mitt, sa Ødegaard til Dagbladet om utlånet til Nederland på et tidspunkt der det var magert med minutter på matta.

Frispark-perle

Nå er situasjonen en helt annen. Ødegaard har fått tillit fra start for et så langt ubeseiret SC Heerenveen.

Samtidig har han også vært en viktig brikke for U21-landslaget, noe som sist viste seg da han testet dødballsfoten fredag.

Skuddet var både vakkert og fullstendig utagbart for Kosovos keeper Visir Besaj.

- Det er noe jeg har øvd mye på, så det er kult å se at kom en scoring på det, sier Ødegaard på søndagens U21-trening.

NORGE-TSJEKKIA: Lars Lagerbäck, Norges landslagssjef i fotball, møter pressen foran VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Gode Real-tilbakemeldinger

Der fortalte han også om gode tilbakemeldinger fra Real Madrid.

Fjorårets Champions League-vinnere følger Ødegaards utvikling, og er jevnlig i kontakt med både SC Heerenveen-ledelsen og nordmannen selv.

- Det er dette vi jobber med hver dag: At han skal utgjøre en forskjell for oss. Vi er blitt kontaktet av Real Madrid mange ganger. De er tilfredse med utviklingen. Det er derfor han er i Heerenveen, sa manager Jurgen Streppel da Dagbladet overvar 1-1-oppgjøret mot Heracles i forrige måned.

På søndag fortalte hovedpersonen selv et liknende budskap.

- Vi snakker stadig vekk, og de er fornøyde og følger meg tett. De virker veldig fornøyde, sier Martin Ødegaard til Dagbladet.

  • Kampen mellom U21 Norge - U21 Israel endte 0-0.